2020. január 27., hétfő
Angelika

Külföld

Az európaiak torkán erőszakkal akarják lenyomni a migránsok befogadását

Az ENSZ továbbra is erőltetné migrációs csomagjának bevezetését, amelynek jóváhagyási folyamata alatt hazánkon kívül már több ország is kilépett, többek között az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, Lengyelország pedig a kilépés lehetőségét mérlegeli. A csomag olyan jogokat adna az illegális bevándorlóknak, amelyekkel egy becsületes adófizető állampolgár is rendelkezik, ezen felül még különböző képzések keretében ösztönöznék őket az utazásra és hazájuk elhagyására.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Genfben tárgyalt António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával – írja az Origo.


A lap beszámolója szerint a külügyminiszter kijelentette, hogy Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani. Szijjártó Péter leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert az a migrációra inspirál, ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul.

Az ENSZ-csomag elköveti ugyanazt a bűnt, amelyet az Európai Unió követett el a kötelező kvótákkal: gyakorlatilag meghívással ér fel– fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy eközben Európa környezetében mintegy 30-35 millió olyan ember él, aki élethelyzetéből adódóan könnyen hozhat olyan döntést, hogy elhagyja otthonát – Nem fogunk fizetni, hogy képzéseket tartsanak a jövő migránsainak, (…) nem fogjuk eltitkolni, hogy a tömeges migrációnak komoly biztonsági következményei vannak, és nem fogunk ugyanolyan szolgáltatásokat biztosítani a migránsoknak, mint az adófizető magyar állampolgároknak – idézi a portál a külügyminisztert.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek