EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Külföld

Az utolsó négy repülőút során hibásan működött a lezuhant indonéz gép sebességmérője

Az utolsó négy repülőút során hibásan működött a Lion Air indonéz légitársaság múlt héten lezuhant gépének sebességmérője – közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország közlekedésbiztonsági bizottsága.

A Boeing 737 MAX 8 típusú gép fedélzeti adatrögzítőjéből letöltött adatokból derült ki, hogy a sebességmérő többször meghibásodott – mondta a bizottság vezetője.


A testület közlése szerint a gép utolsó négy repülőútja során minden esetben hasonló probléma állt fenn. A gép utolsó útján egyenetlen sebesség és magasság volt tapasztalható, és a feketedoboz adatai kimutatták, hogy már az előző három úton is adódtak problémák a gép sebességmérőjével.

A megállapítás nyomán indonéz szakemberek, az amerikai szállítási biztonsági hivatal, illetve a gépet gyártó Boeing vállalat részletes vizsgálatot folytatnak le a Boeing 737 MAX 8 típusú gépek repülési sebességével kapcsolatban.


A Lion Air légitársaság elismerte, hogy a múlt héten lezuhant gépével voltak műszaki problémák korábban, de állítása szerint ezeket kijavították. A nyomozók ezért vizsgálni fogják a karbantartási jegyzőkönyvet: azt, hogy milyen problémákat jelentettek, milyen javításokat eszközöltek a gépen, kellett-e valamilyen alkatrészt cserélni, továbbá az elvégzett javításokat ellenőrizték-e, mielőtt a gépet repülésre alkalmasnak nyilvánították.

Huszonegy éve ez volt a legsúlyosabb légikatasztrófa Indonéziában, 189 ember halt meg.

A Lion Air Indonézia egyik legfiatalabb légitársasága, ám rendkívül gyorsan terjeszkedik a délkelet-ázsiai régióban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kritikusak az európaiak a migrációval szemben

  Kritikusak az európaiak a migrációval szemben

  Egyértelműen migrációkritikus állásponton van a közép-európai országokban élők többsége – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára 12 közép-európai országban készített közvélemény-kutatásából.

 • Orbán felült az Ázsia expresszre

  Orbán felült az Ázsia expresszre

  Tejüzemet épít Magyarország Kazahsztánban egy közös beruházási alapból. Pekinggel pedig megállapodás köttetett, egy magyar–kínai együttműködési központ létrehozásáról, valamint a magyar baromfikivitelről.

 • Felerősödött az illegális migráció Szlovéniában

  Felerősödött az illegális migráció Szlovéniában

  Felerősödött az illegális migráció Szlovéniában, a hatóságok egy nap alatt 58 illegális határsértőt fogtak el, akik Horvátországból jutottak be Szlovénia területére – közölte a helyi média csütörtökön.