EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját

A magyar kormány a bajor Manfred Weber (Keresztényszociális Unió) jelöltségét támogatja az Európai Néppárt csúcsjelölti posztjára a jövő évi európai parlamenti választás előtt – erősítette meg a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményben, hozzátéve, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, ezért támadják és kritizálják Magyarországot.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt arra reagálva közölte, hogy Alexander Stubb, az EPP másik csúcsjelöltje egy szombati interjújában kijelentette: az Európai Néppártnak fontolóra kellene vennie az Orbán Viktor jobboldali magyar miniszterelnök vezette Fidesz kizárását a pártcsaládból. Ha Orbán Viktor nem tiszteli a pártcsalád értékeit, el kell hagynia az EPP-t – mondta a finn politikus a Redaktionsnetzwerk Deutschland német médiacsoportnak adott interjúban. Stubb közölte, “egyáltalán nem tolerálja az intoleranciát”, elfogadhatatlannak nevezve a szólás-, a gyülekezési és a tudományos szabadság korlátozását Orbán Viktor által.


A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta: a jövő héten az Európai Néppárt fontos döntést hoz, kiválasztja csúcsjelöltjét a jövő évi európai parlamenti választásra. Alexander Stubb a Néppárt liberális szárnyának jelöltje, “aki Soros Györggyel személyesen nagyon jó kapcsolatot ápol” – tették hozzá.

A Fidesz az Európai Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozik, Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, ezért támadják és kritizálják Magyarországot – olvasható a közleményben


Az EPP-nek két csúcsjelöltje van: Alexander Stubb és Manfred Weber, és miután jelenleg a pártcsalád a legnagyobb az Európai Parlamentben, mindkettejüknek van esélye arra, hogy a választások után az Európai Bizottság elnöke legyen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.