EUR: 320,53 Ft
CHF: 280,00 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Sopron

Bajnokok Tornája Sopronban

Hetedik alkalommal rendezte meg nemrég a Soproni Darazsak Akadémia az U16-os lányok kosárlabda Bajnokok Tornáját (U16 Girls VII. Champions Cup), amely a korosztály legelismertebb európai klubtornája.


Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Akadémia

Az MKOSZ égisze alatt, hét ország bajnoka és a rendező Soproni Darazsak Akadémia részvételével lezajlott rendezvény fontosságát jelzi, hogy azt a helyszínen tekintette meg a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) női vonalának első számú szakírója, Paul Nilsen.
A helyosztón a házigazda soproniak a Novomatic Arénában remek kezdéssel nagy előnyre tettek szert, amely kitartott a lefújásig, így a német Osnabrück előtt a hetedik helyet szerezték meg. A bronzmérkőzésen elmaradtak az izgalmak. Az orosz Szpartak Moszkva három negyeden át tartotta a lépést a címvédő Csata DSE fiataljaival, de az utolsó negyedben már csak egy csapat volt a pályán, így magyar bronzéremnek örülhettek az arénába kilátogatók. A döntőben pedig az olasz Basket Costa diadalmaskodott a lett Riga felett.


Izgalmas meccseket vívtak egymással a fiatalok
Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Akadémia

A Soproni Darazsak Akadémia legjobb játékosa Pfeiffer Virág lett, a Csata DSE együttesénél Rakita Lili érdemelte ki az elismerést. Czirják Szilvia soproni edző rendkívül hasznosnak értékelte az idén is nagy sikert aratott tornát.
– Az idei Bajnokok Tornáját két győzelemmel és három vereséggel zártuk. A mérkőzések színvonala nagyon magas volt, komoly erőpróbát jelentett fiatal csapatunknak. Játékosaim egy kivétellel 2004-es születésűek, így ők még a következő évi megmérettetésen is pályára léphetnek. Éppen ezért minden percet a tapasztalatszerzésre szántunk, igyekeztünk minél több jó periódust produkálni. Az öt találkozó alatt egyéni teljesítményekben is léptünk előre, amit majd a hazai bajnoki meccseken szeretnénk kamatoztatni. Ezek a találkozók kincsek, amelyekből csak tanulhatunk, a saját bőrünkön éreztük, merre halad az európai kosárlabda!

Közös képen a résztvevő kosaras lányok
Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Akadémia

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.