EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,54 Ft
2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Belföld

Egyre több információ igazolja az illegális bevándorlás szervezettségét

Egyre több információ igazolja az illegális bevándorlás szervezettségét, háttér-finanszírozását – erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György szerint ezt bizonyítja a migránsok bankkártyaprogramja, amelyet Soros György is nyíltan finanszíroz. Hozzátette: a kártyák ügyének megismerése közelebb visz minket ahhoz, hogy megismerjük a migráció 2015 óta tartó szervezettségének valós motivációját.


A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta: az Európai Unióban a többi között a “migránsvízumról” (humanitárius vízum”), az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex átalakításáról szóló terveket szeretnék “sietve” törvényi erőre emelni, hogy még ebben a parlamenti összetételben mód legyen nehezen visszafordítható, illetve visszafordíthatatlan rezsim kialakítására.

Bakondi György szerint úgy tűnik, mintha tartanának a jövő évi európai parlamenti (EP-) választásoktól. Ezt bizonyítja, hogy az a politikai erő, amely a migráció tömeges beáramlását akarja, az ezt ellenző országokat – például Magyarországot – támadásoknak teszi ki.


Kitért arra is: legalább 3 éve tudni, hogy a balkáni útvonalon terroristák érkeznek; az Európában elkövetett terrorcselekmények jelentős része esetében az elkövetők ezen az útvonalon jöttek. Ez napjainkban is súlyos biztonsági, belbiztonsági kihívást jelent az országokban, köztük Bosznia-Hercegovinában is – mondta a főtanácsadó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Durva baleset! Hat autó ütközött össze az M3-ason

    Durva baleset! Hat autó ütközött össze az M3-ason

    Hat személyautó ütközött össze az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán Bag közelében csütörtök délután, több mint tíz kilométeres a torlódás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és az Útinform.

  • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

    Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

    A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.