2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XIX.kerület

Baráth, Gazdag és Holender is a válogatottban

Ahogy azt Marco Rossi szövetségi kapitány korábban jelezte, több visszatérője is van a magyar labdarúgó-válogatottnak. Dzsudzsák Balázsék mellett három Honvéd-játékos is szerephez juthat az észtek, illetve a finnek ellen.

Az Al-Ittihad Kalbában légióskodó Dzsudzsák Balázs meghívót is kapott a  Budapest Honvéddal magyar bajnoki címig jutó olasz szakvezetőtől. Csakúgy, ahogyan Böde Dániel, valamint a Görögországban légióskodó Ugrai Roland. A nemzeti csapatba ezúttal meghívták az U21-es válogatottból a korosztályos Eb-selejtező-sorozat végén kiöregedő Gazdag Dánielt. Rajta kívül Baráth Botond és Holender Filip is pályára léphet a héten.


A felemelt kézzel ünneplő Baráth Botond az U21-es korosztályból kiöregedő Gazdag Dániel piros-fehér-zöldbe öltözhet a héten
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Fontos kiemelni, hogy mintegy 45 játékost figyelünk állandó jelleggel, nekem pedig az a feladatom, hogy az adott pillanatban a legjobb formában lévőket hívjam meg közülük a keretbe. Akik most lehetőséget kaptak, azokkal szemben az alapvető elvárásom, hogy mindent megtegyenek a címeres mezért, és a lehető legjobbjukat nyújtva játsszanak az előttünk álló két mérkőzésen – nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

Holender Filip (pirosban) is végigjárta a korosztályos válogatottakat
MTI Fotó: Illyés Tibor

A kerettagok többsége vasárnap este érkezett meg Telkibe. A stábnak ezúttal a megszokottnál is rövidebb ideje lesz felkészíteni a csapatot a mérkőzésekre, hiszen az együttes már csütörtökön pályára lép Észtország ellen a Groupama Arénában, majd három nappal később ugyanott Finnország ellen zárja szereplését a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeiben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.