EUR: 364,49 Ft
CHF: 345,45 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Külföld

Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

Államfőket megillető keretek között, hivatalában fogadta Soros Györgyöt vasárnap Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki a Soros-egyetem Bécsbe költöztetéséről tárgyalt a bevándorláspárti milliárdossal.

A Közép-európai Egyetem átköltöztetéséről, külpolitikai kérdésekről és az Európai Unió sorsáról tárgyalt Soros Györggyel vasárnap este hivatalában Kurz osztrák kancellár – közölte az MTI. Kurz hangsúlyozta, Ausztria nyitott a Soros-egyetem székhelyének befogadására. Az osztrák kancellár ugyanakkor kiemelte, hogy bár tárgyalt Sorossal, nem ért egyet a milliárdos üzletember migrációs elképzeléseivel.


Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) korábban felháborodását fejezte ki az ügy kapcsán, szerintük a Soros-egyetem elfogult munkát végez, ezért ellenzik, hogy Soros Bécsbe költöztesse az iskoláját. Kiemelték: Sorosék hergelik az embereket azokkal a politikai erőkkel szemben, amelyek szkeptikusan tekintenek a határok nélküli migrációra, és ellenzik a nyitott határok politikáját.

Sebastian Kurz hivatalában fogadta Sorost (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)


Mint ismeretes, Soros György amerikai spekuláns egyeteme októberben jelentette be, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, ha a magyar kormány nem ír alá megállapodást New York állammal. Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban úgy reagált: ez a politikai blöff része, ugyanis az ügy még zárult le, hiszen Soroséknak van még idejük teljesíteni a magyar kormány feltételeit. Az Origo emlékeztet, hogy nemrég kiderült: a Soros-egyetem nem rendelkezik anyaintézménnyel az Egyesült Államokban, egyetlen kinti képzésük pedig oklevelet, nem diplomát ad. Tehát az intézmény működése nem felel meg a magyar törvényeknek. Korábban a Lokál is beszámolt róla, hogy a Soros-egyetem New York-i központja egy faházikóban található.

Soros úgy tárgyalt Kurzcal a Brexitről, mint egy államfő (MTI/EPA/Laurent Gillieron)

 

Soros egyébként most is úgy viselkedett, mintha állami vezető lenne. Sebastian Kurzzal például a Brexitről és Európa jövőjéről is tárgyaltak.

„Ezek után már senki számára sem lehet kérdés, hogy Soros a kezében szeretné tartani Európát, egyébként nem egyeztetett volna ezekről a kérdésekről az osztrák kancellárral” – írta a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek