EUR: 320,53 Ft
CHF: 280,00 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Nagykanizsa

Befektetés a jövőbe

Több évtized után ismét a Tungsram nevet viseli a nagykanizsai sakkcsapat, amely sportágában a legsikeresebb Magyarországon: zsinórban tízszer nyerte el a magyar bajnoki címet. A mostantól Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub és a fényforrásvállalat vezetője Budapesten, a tudományos akadémia klubtermében írta alá a támogatási szerződést.

A megállapodást a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub és az Aquaprofit Zrt. elnöke, Nádasi Tamás, valamint a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója, Joerg Bauer szignózta. A Tungsram ezzel visszatért a szponzori szerepbe, hiszen korábban évtizedekig viselte a nevét a sakkcsapat, ám a cég előző tulajdonosa, a GE nem vett részt támogatóként a sakkéletben.


Budapest, 2015. szeptember 7.
Polgár Judit Budapesten, az alapítványa irodájában 2015. szeptember 6-án. A sakk Oscar-díjas nemzetközi nagymester augusztus 20-án vette át a Magyar Szent István-rendet.
MTI Fotó: Mohai Balázs

– Rekordokról lehet beszélni, ha a nagykanizsai sakkcsapatról van szó, és hogy ezek a rekordok folytatódjanak, az eddigi szponzorok mellett egy régi-új támogatóra is szükség van – mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Nagykanizsa országgyűlési képviselője. – Kanizsai polgárként is köszönetet mondok Joerg Bauernek, amiért a világítástechnikai cég visszatért a sportszponzorációhoz, amire nem volt példa az elmúlt évtizedekben.

Jörg Bauer és Nádasi Tamás (középen) a szerződés aláírása után (Fotó: Tungsram)

– Büszkék vagyunk arra, hogy a meglévő szponzorok, Nagykanizsa városa és az Aquaprofit mellett visszatérhetünk egy szép hagyományhoz – fogalmazott Joerg Bauer. – Magyarország a top 5-ben szokott szerepelni, ha a szoftverfejlesztésről vagy adattudományról van szó. Ennek oka a matematika, a magyar nyelv és a sakk hazai hagyománya, hiszen még az iskolában is oktatják. Ezért a sakk támogatása befektetés az ország és gyermekeink jövőjébe.


– A Tungsram Nagykanizsa legnagyobb adófizetője és munkaadója, ezért örülünk, hogy visszatért a város egyik legfontosabb sportágához – szögezte le Dénes Sándor polgármester. – A sakk 11-szeres magyar bajnokcsapatot adott Kanizsának, és a klub gondoskodik az utánpótlásról is, hiszen idén már 30. alkalommal rendeztük meg a Batthyány-kupát, amely a fiatalabbaknak szól – emelte ki a városvezető.

Nádasi Tamás klubelnök a sajtótájékoztatón ismertette a csapat történetét, és elmondta, hogy a nagykanizsai sakk jövőre 100 éves lesz. A klub az utóbbi időszakban páratlan sikereket aratott: a 11-szer megszerzett magyar bajnoki címből 10-et megszakítás nélkül ért el, nyolcszor pedig százszázalékos teljesítménnyel. A csapattagok között világ- és olimpiai bajnokok is voltak és vannak, egy időben itt játszott Polgár Judit és Portisch Lajos is.

Az ünnepélyes aláírásra eljött a ma is klubtag Ribli Zoltán olimpiai bajnok, aki az egyik izgalmas meccsét mutatta be a résztvevőknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.