EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Békéscsaba

Békés is folyamatosan fejlődik

Egyre jobban haladnak a különböző pályázati forrásból megvalósuló fejlesztések Békésen. Van olyan, amit már hivatalosan átadtak, és van, ami még csak most kezdődik, de nagy sikere lesz, ha elkészül.

Izsó Gábor polgármester és Erdélyi Imola, az intézmény igazgatója vágta át a szalagot.

A település régi vágya volt a fogászat épületének most felújítása. Ennek ünnepélyes átadása történt meg a napokban. Az épület kívül-belül megújult, a külső felújítás korábban megtörtént, de a hivatalos átadás váratott magára. Mind esztétikai, mind szakmai szempontból egy modern intézmény áll ismét a békésiek rendelkezésére. Kívül hőszigetelés került az épületre, valamint mintegy 25 millió forint pályázati forrásból tavaly kicserélték a nyílászárókat. Az energetikai korszerűsítés részeként új kazánt is üzembe helyeztek. Ez azért volt fontos, mert itt nemcsak a fogászat kapott helyet, hanem a pszichiátria és a bőrgyógyászat is.


Ebben az évben elvégezték a fogorvosi rendelő teljes belső felújítását, ami szintén egy pályázati lehetőségnek köszönhető. A berendezések jelentős része, a folyosó, a váró, a mellékhelyiségek új burkolatot kaptak, és ami nagyon fontos, akadálymentesített lett az épület.

Hamarosan elindulhat a piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése is. A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően megtörtént a kivitelező kiválasztása és a munkaterület átadása. Az önkormányzat 12 darab nyitott árusítóhellyel és ezzel együtt 48 asztallal bővíti a befogadóképességet. A 250 millió forintos uniós beruházás során külön épületben kapnak helyet az egyenként 33,5 négyzetméteres tej- és húsárusító pultok, ezenkívül térkővel burkolják a piaci terület egy részét. Felújították a piacot körülvevő kerítést és a csapadékelvezető rendszert, illetve a beruházás során ivókutat és akadálymentesített illemhelyet is kialakítanak. A  fejlesztést érintő program részeként egy hűtőházat is létrehoznak a Csabai úton, a termelők ide szállíthatják a megtermelt zöldséget és gyümölcsöt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.