2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Békéscsaba

Békés is folyamatosan fejlődik

Egyre jobban haladnak a különböző pályázati forrásból megvalósuló fejlesztések Békésen. Van olyan, amit már hivatalosan átadtak, és van, ami még csak most kezdődik, de nagy sikere lesz, ha elkészül.

Izsó Gábor polgármester és Erdélyi Imola, az intézmény igazgatója vágta át a szalagot.

A település régi vágya volt a fogászat épületének most felújítása. Ennek ünnepélyes átadása történt meg a napokban. Az épület kívül-belül megújult, a külső felújítás korábban megtörtént, de a hivatalos átadás váratott magára. Mind esztétikai, mind szakmai szempontból egy modern intézmény áll ismét a békésiek rendelkezésére. Kívül hőszigetelés került az épületre, valamint mintegy 25 millió forint pályázati forrásból tavaly kicserélték a nyílászárókat. Az energetikai korszerűsítés részeként új kazánt is üzembe helyeztek. Ez azért volt fontos, mert itt nemcsak a fogászat kapott helyet, hanem a pszichiátria és a bőrgyógyászat is.


Ebben az évben elvégezték a fogorvosi rendelő teljes belső felújítását, ami szintén egy pályázati lehetőségnek köszönhető. A berendezések jelentős része, a folyosó, a váró, a mellékhelyiségek új burkolatot kaptak, és ami nagyon fontos, akadálymentesített lett az épület.

Hamarosan elindulhat a piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése is. A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően megtörtént a kivitelező kiválasztása és a munkaterület átadása. Az önkormányzat 12 darab nyitott árusítóhellyel és ezzel együtt 48 asztallal bővíti a befogadóképességet. A 250 millió forintos uniós beruházás során külön épületben kapnak helyet az egyenként 33,5 négyzetméteres tej- és húsárusító pultok, ezenkívül térkővel burkolják a piaci terület egy részét. Felújították a piacot körülvevő kerítést és a csapadékelvezető rendszert, illetve a beruházás során ivókutat és akadálymentesített illemhelyet is kialakítanak. A  fejlesztést érintő program részeként egy hűtőházat is létrehoznak a Csabai úton, a termelők ide szállíthatják a megtermelt zöldséget és gyümölcsöt.


Kapcsolódó Cikkek