EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Belebukott a szemétbotrányba Gémesi György

Lemondott Gémesi György gödöllői polgármester a Pest és Nógrád megyei hulladékszállítással foglalkozó Zöld Híd Kft. elnöki posztjáról. A korábban az LMP-vel szövetkező városvezető tehát belebukott a szemétszállítási botrányba.

A botrány akkor robbant ki, amikor a Zöld Híd október 25-én bejelentette, hogy leállítja a szemétszállítást az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től. A fenyegetés miatt október 31-én a katasztrófavédelem vette át a szemétszállítás feladatát.


/Fotó: MTI

Gémesi György hétfő este közölte, hogy a kialakult helyzet láttán mondott le a Zöld Hidat tulajdonló hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás vezetéséről. Elmondta, hogy a társulás hétfői ülésén nem az eredetileg beterjesztett napirendi pontokat tárgyalták, azonban fideszes polgármesterek két javaslatot is benyújtottak a helyszínen. Az egyik Gémesi György visszahívására, a másik egy új elnök kinevezésére vonatkozott. 

Vécsey László, a gödöllői körzet fideszes képviselője szerint ez a lépés felér egy beismerő vallomással. A társulás szabályai szerint az új elnök megválasztásáig, vagyis három hétig Gémesi ügyvezetőként áll a cég élén. Vécsey szerint Gémesi észlelte a személyével szembeni bizalmatlanságot, és lemondása három hét pluszidőt biztosíthat arra, hogy ügyvezetőként olyan jelentést állítson össze, amely kimenti őt és a társulást a felelősség alól.


Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint Gémesi politikai játszmába kezdett, azonban a kormány nem enged a zsarolásnak. Gémesi egyébként a korábban az LMP-vel közös választási listán induló Új Kezdet nevű párt elnöke. Ezért felmerült, hogy Gémesi a Zöld Híd élén szándékosan blokkolta a hatékony szemétszállítást a céghez tartozó területeken, és különböző formákban zsarolta a kormányzatot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egri csillagok az Arénában

  Egri csillagok az Arénában

  A magyar történelem sikersztoriját, az egri vár 1552-es, török túlerővel szembeni győzelmét dolgozza föl Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye.

 • Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Most már jogosan merül fel a kérdés, hogy áll-e bármiféle tudatosság a szocialisták helyesírási zavarai mögött, –  vagy csak szimplán ennyire hülyék – ugyanis a lingvisztika királynőjének, Kunhalmi Ágnesnek ismét sikerült egy kínos hibát vétenie húsvéti posztjában.

 • Folytatódik az ellenzéki a kutyakomédia

  Folytatódik az ellenzéki a kutyakomédia

  Sehogy sem jutnak dűlőre az ellenzéki pártok főpolgármester jelöltjei. Parkolási botránya miatt támadja Karácsony Gergelyt, a baloldal emberét Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik jelöltje, míg Sermer Ádám, a Liberálisoktól biztosan önállóan indul, amiért kihagyták az egyeztetésből.