EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szeged

Bemutatkozik Boka László börtönválogatottja

Szórólapkampányba kezd a helyi Fidelitas, mert szerintük a szegedieknek joguk van tudni, hogy a városukat elítéltek vezetik – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Korponyai Ernő, a szervezet vezetője.

 A szegedi Fidelitas elnöke emlékeztetett arra, miszerint október elején Botka László bizalmasait és közvetlen munkatársait, Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin jegyzőt és Kalmár Gábor kabinetfőnököt hűtlen kezelés miatt börtönbüntetésre ítélte első fokon a gyulai bíróság. Az ítélet indoklása szerint azért kaptak ilyen súlyos büntetést, mert


„közgyűlési felhatalmazás vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt” az osztogatásra és „olyanok is kaptak ingyenes bérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal”.

A bíróság kimondta azt is, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. ugyan a 186 ezer és 246 ezer forintos parkolóbérletekről számlát állított ki az önkormányzatnak, ezeket azonban „a város nem egyenlítette ki, és nem is állt szándékában”. Így a város tulajdonában álló cégnek


Indul a kampány

„a vádlottak mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak”.

 

– Nem sokkal később B. Sándor, a Szeviép-ügy vádlottja, a milliárdos csődbűntettel vádolt, Botka László korábbi udvari építőipari beszállítójaként ismert alak is bűnügyi felügyelet alá került – magyarázta Korponyai, hozzátéve: ugyanígy Gyurcsány Ferenc és Botka László közös ügyvédje, Czeglédy Csaba is Szegeden tölti előzetes letartóztatását milliárdos csalás gyanúja miatt.

A Fidesz az ítélethirdetést követően felszólította az elítélteket, hogy mondjanak le közhivatalukról, amit az érintettek nem tettek meg, és Botka László is megvédte az embereit. Hiába kezdeményezett a Fidesz szegedi szervezete rendkívüli közgyűlést is az ügyben, ott sem sikerült elérni a jegyző, az alpolgármester és a kabinetfőnök távozását.

 

Közcím: Nem Szegedért, hanem Szegedből élnek?

– Azzal, hogy Botka László nem mentette fel elítélt munkatársait, szembekerült a szegediek elsöprő többségével, akik szerint le kellene mondania az elítélt városvezetőknek – mondta Korponyai a párt felmérésére hivatkozva. – A szocialisták ma már nem Szegedért élnek, hanem jól láthatóan csak Szegedből élnek – hangsúlyozta a fiatal politikus.

– Solymos László, Mózes Ervin és Kalmár Gábor elítéltek ma is pozícióikban vannak, és szégyenszemre ők jelenítik meg a várost az ország előtt. Három elítélt. Mindezek miatt a Fidelitas tájékoztató kampányba kezd, amelyben egy kérdést intézünk a szegediekhez:

 

Ön szerint meddig vezethetik elítéltek Szegedet?

 

 • magyarázta Korponyai Ernő a sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.