2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Győr

Beszéld ki magadból a gondjaid!

Beszélgetni hívnak mindenkit november 24-én a belvárosi Csücsökbe, ahol szakemberek kínálnak lehetőséget közös gondolkozásra. Teljes titoktartás mellett, ajándékba, segítségül.

A „Beszélgessünk!” egy egyedülálló kezdeményezés, amelynek keretében szakképzett coachok vállalják, hogy meghallgatnak mindenkit. Ősz elején a Szabadsajtó utcában sokan éltek a lehetőséggel, most a folytatás jön – egy kávé mellett, jó melegben. Bális Katus, Goschler Mónika és Németh Anna coach déltől a Csücsökben lesznek.


Fél óra beszélgetés a coach-okkal, amely felrázhatja a tudatot
Fotó: Marcali Gábor

– Tudjuk, hogy egyre több az emberekben a kérdés, sokan magányosak, sok a munkahelyi, magánéleti feszültség. Szembesülünk ezzel mindennap – kezdte Bális Katus.

– Segítők, személyiségfejlesztők vagyunk, akik figyelünk a körülöttünk élőkre, törődünk velük – vette át a szót Mónika. – Nemcsak szakképzettek vagyunk, hanem rengeteg mindent megéltünk már mi is, így tudjuk, hogy egy beszélgetés néha mindennél többet ér! Előfordul, hogy egy kívülálló többet tehet, mint a családtagjaink, barátaink. Őket a feltétel nélküli szeretet és a helyzet gyors megoldása motiválja. Minket pedig az egyén szerepe s önmaga formálása.


Ennyi elég is, hogy átérezd: fontos vagy és értékes!
Illusztráció: “Beszélgessünk” Facebook

– Nagyon fontos, hogy ez a beszélgetés nem terápia – csatlakozott Anna. – Amit tőlünk kaphatnak, az a figyelmünk és a megértésünk. Senkit nem akarunk megváltoztatni. Ám ha megfogalmaz egy problémát, akkor segítünk körüljárni, megérteni, átfogalmazni. Segítünk felrázni a tudatot, hogy tegyünk magunkért!

– Ezt hívom én önfelelősségnek! – folytatta Mónika. – Ha valaki odáig eljut, hogy beszélni szeretne a gondolatairól, problémáiról, akkor máris tett valamit magáért. A „hogyan továbbra?”-ra nem tanácsokat adunk, nem megoldást kínálunk. Ha velünk beszélget valaki, akkor figyelmet kap! A titoktartás minket is köt, minden egyes szó köztünk marad!

Az első beszélgetős nap még szabadtéren volt, tavasszal ismét a levegőn várnak majd mindenkit a szakemberek
Fotó: Marcali Gábor

– Senkinek nem kell tartania tőlünk. Mindenki annyit árul el magáról, amennyit akar, nem kérünk adatokat, nem rögzítünk semmit – szögezte le Katus. Csak figyelünk és beszélgetünk, fél órán át. Aki folytatást szeretne, azzal a helyszínen egyeztetünk a részletekről. Segíteni szeretnénk, mert nekünk is segítettek már. Fontos, hogy a lehetőség ingyenes, lesz folytatása, és nem az üzletszerzésről szó.

Egy kellemes hely, egy forró kávé és egy jó beszélgetés vár mindenkire!
Illusztráció: “Beszélgessünk” Facebook

Aki szeretne csatlakozni, a Beszélgessünk a Csücsökben! című Facebook-esemény alatt mindenképp jelezze, mert a hely befogadóképessége korlátozott! A szabadtéri beszélgetéseknek sincs végük, amint az időjárás ismét engedni, újra levegőn várnak majd mindenkit.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.