EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,58 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb X.kerület

Bill kapitány az Arénában

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli az őskőbányai Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és a Kartel.

Egész életét Kőbányán töltötte a blues királya (Fotó: Keresztesi Balázs)

− Nem érzem magam hetvenévesnek. Sokat játszom, koncertezem, fiatal, nagyszerű zenészekből áll az engem kísérő Deák Bill Blues Band. Hobóval tavaly harmincezer ember előtt léptünk fel a Tabánban, Ganxsta Zolee régi jó barátom, ők is ott lesznek velem a koncerten − mondta Deák Bill Gyula az eseményt felvezető sajtótájékoztatón. − A Rossz vér, a Hatvan csapás, a Vadászat a kedvenc lemezeim közé tartozik, azokról mindenképp játszunk, de nem maradhattak ki az István, a király-slágerek és a hobós időszakot is megidézzük − mondta lapunknak az egész életét Kőbányán élő legenda. − Ha valaki igazán énekelhet a kerületről, az én vagyok − húzta alá kerületi kötődését. − Nagyon sokat szépült hetven év alatt a környék, nekem az egész életemet jelenti.


Nagy buli lesz az Arénában (Fotó: Sáfár Tibor)

Bill és Zolee, a blues és a rap egy színpadon

Ganxsta Zolee régi barátságot ápol Deák Bill-lel
MTI Fotó: Kovács Tamás

− A Hobo Blues Banden nőttem fel, később 2001-ben elkészítettük a Kőbánya blues című számot, amin Bill, Póka Egon, Tátrai Tibusz és Ferenczi Gyuri is játszott − mesélt a Lokál Extrának Ganxsta Zolee, aki az egyik sztárvendége lesz a koncertnek. − A blues és a rap közös gyökerekből ered, a keserűségedet, bánatodat itt beleordíthatod a világba − mondta a műfajbeli hasonlóságokról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.