EUR: 320,07 Ft
CHF: 280,71 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb X.kerület

Bill kapitány az Arénában

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli az őskőbányai Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és a Kartel.

Egész életét Kőbányán töltötte a blues királya (Fotó: Keresztesi Balázs)

− Nem érzem magam hetvenévesnek. Sokat játszom, koncertezem, fiatal, nagyszerű zenészekből áll az engem kísérő Deák Bill Blues Band. Hobóval tavaly harmincezer ember előtt léptünk fel a Tabánban, Ganxsta Zolee régi jó barátom, ők is ott lesznek velem a koncerten − mondta Deák Bill Gyula az eseményt felvezető sajtótájékoztatón. − A Rossz vér, a Hatvan csapás, a Vadászat a kedvenc lemezeim közé tartozik, azokról mindenképp játszunk, de nem maradhattak ki az István, a király-slágerek és a hobós időszakot is megidézzük − mondta lapunknak az egész életét Kőbányán élő legenda. − Ha valaki igazán énekelhet a kerületről, az én vagyok − húzta alá kerületi kötődését. − Nagyon sokat szépült hetven év alatt a környék, nekem az egész életemet jelenti.


Nagy buli lesz az Arénában (Fotó: Sáfár Tibor)

Bill és Zolee, a blues és a rap egy színpadon

Ganxsta Zolee régi barátságot ápol Deák Bill-lel
MTI Fotó: Kovács Tamás

− A Hobo Blues Banden nőttem fel, később 2001-ben elkészítettük a Kőbánya blues című számot, amin Bill, Póka Egon, Tátrai Tibusz és Ferenczi Gyuri is játszott − mesélt a Lokál Extrának Ganxsta Zolee, aki az egyik sztárvendége lesz a koncertnek. − A blues és a rap közös gyökerekből ered, a keserűségedet, bánatodat itt beleordíthatod a világba − mondta a műfajbeli hasonlóságokról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.