2019. december 15., vasárnap
Valér

Sport

Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte a csoportgyőztes és már feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C divíziójában, s ezzel a csoport második helyén zárt.

A magyar válogatott a 29. percben Szalai Ádám góljával szerzett vezetést az Üllői úton, majd nyolc perccel később Nagy Ádám első válogatottbeli találatával megduplázta előnyét. Mivel a görögök a csoport másik mérkőzésén otthon kikaptak az észtektől, a magyar válogatott a C divízió 2. csoportjának második helyén zárt, azaz biztosan bennmaradt.


Egyúttal így van némi esélye arra, hogy a Nemzetek Ligájából – sikertelen Eb-selejtező esetén – érdekelt legyen az Európa-bajnoki részvételért folyó küzdelemben, de ehhez az kell, hogy az osztály négy csoportgyőztese közül valamelyik válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban kiharcolja a részvételt.

 Taktikailag megleptük a finneket, agresszív futballal nyomást gyakoroltunk rájuk. A válogatott elmúlt két évben elért eredményei után az utóbbi időszakban mutatott játék bizakodásra ad okot. Ennek ellenére fontos a szerénység, nem szabad elszállni magunktól – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány.

Rossinak egyébként pozitív a mérlege, irányításával a magyar válogatottnak 6 mérkőzésből 3 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlege, ami 55,5 százalékos mutató.

Kapcsolódó Cikkek