2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb XXII.kerület

Borkóstolóval emlékeztek Klauzálra a lokálpatrióták

Borkóstolóval egybekötött találkozón ünnepelte a Klauzál Társaság az egykori kistétényi földbirtokos, miniszter születésnapját a Záborszky Pincében. A budatétényi székhelyű társaság Klauzál születésnapján közadakozásból emléktáblát helyezett el a Piarista Gimnázium falán, amely intézményben Klauzál öt évfolyamot végzett el, kitűnő eredménnyel.

A vendégek Sike Balázs borász Balaton-felvidéki borait kóstolhatták meg. Az Irsai Olivér, a kéknyelű, az olaszrizling és a chardonnay egyaránt elnyerte a társaság tetszését, nemkülönben a Skizo borászatnak a Badacsonyi borvidékre egyébként nem jellemző vörösbora is.


Sike Balázs a borászat nevéről elmondta, hogy első generációs borászként fontos volt számára az erős és tevékenységüket jól kifejező név.

– A tradicionális és a modern borkészítés együtt van jelen nálunk, ez a két irányzat látszólag szemben áll, de a Skizóban mégis jól megférnek, kiegészítik egymást, úgy, hogy mindkét műfajban a legjobb minőséghez ragaszkodunk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.