EUR: 333,14 Ft
CHF: 303,49 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szeged

Börtön a Szeviép vezéreinek

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte a három Szeviép-vezért, Oltványi Józsefet, Baranyi Sándort és Pistrui Lászlót a Szegedi Járásbíróság, nem jogerősen.

A már három éve húzódó első fokú eljárás keddi ítélethirdetésekor Oltványi és Pistrui 5 év 2 hónapot kapott, míg Baranyi 6 évet. Ezenfelül 3 millió forint perköltség egyetemleges kifizetését, valamint egymillió forinttól 1 millió 250 ezer forintig terjedő pénzbüntetést szabott ki a bíróság. Szabó Bálint jogász úgy véli, hogy az ítélet maga alá fogja temetni a szocialista városvezetést. 12–13. oldal

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.