EUR: 365,98 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

PR

Börtönbe juttat ez a film

Amikor már azt hiszed, semmi nem állíthat meg, hirtelen elveszíted azt, ami minden embernek a legfontosabb: a szabadságodat. És amikor azt gondolod, ennél rosszabb már nem lehet, az a hely menti meg az életed, amitől a legtöbb ember retteg: a börtön. Ezekkel a mondatokkal indul a tanulságos BV film előzetese.

A BVOP bemutatja: Az igazság védelmében

Megrázó, hiteles, egyben egyedülálló film készült a börtön világáról. A BvOP olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait a hazai intézményekben. Egy olyan világba pillanthatunk be, amely misztikusan ismeretlen az átlagemberek számára. Ugyanakkor sokakat érdekel a börtönök, fogházak, fegyházak világa és a bűnelkövetők lelkivilága. Hogyan élik mindennapjaikat, mire gondolnak, mi foglalkoztatja a rács mögött élőket? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a filmből.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága különleges projekt keretében, a büntetés-végrehajtási szervezet történelmében első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, és a BV dolgozóit egyaránt érintenek.


A saját gyártású, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben valós eseményeket dolgoztak fel, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak és elő is fordulnak.

Az ősbemutatót a Corvin Moziban 2018. november 23-án 10 órától tartják a meghívott vendégeknek. A filmet a nagyközönség is hamarosan láthatja.


A film történetét valós események ihlették. Itt megtekintheti a film rövid előzetesét:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ajándékozás extra figyelemmel 

    Ajándékozás extra figyelemmel 

    Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat.

  • Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    2019-ben a TV2 Csoport mindhárom célcsoporton vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió a január 1-től december 11-ig tartó időszakban. Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben.