2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Botkáék átverhették az Európai Uniót

Átverhette a Botka László vezette szocialista önkormányzat az Európai Unió regionális döntéshozó szervét: permentesnek tüntették fel a később eldózerolt Mars téri piacnak helyet adó ingatlant, miközben a terület egyik résztulajdonával kapcsolatban pert folytattak. A szegedi MSZP-s városvezetés fölött tovább gyűlnek a viharfelhők.

Újabb dokumentum került a Magyar Hírlap birtokába, amely szerint a Botka László vezette szegedi önkormányzat 2009-ben hamis információkat adott egy EU-s pályázattal kapcsolatban, vagyis félretájékoztatták a döntéshozót. Mint ismert: a Mars téri piacon álló bódékat karhatalmi segédlettel bontatta el a Botka-féle városvezetés, hogy a felújítási munkálatok megkezdődhessenek.
Az azóta is jogilag aggályosnak ítélt ledózerolást megelőzően a pályázati projektgazdának, vagyis a szegedi önkormányzatnak tudnia kellett róla, hogy „az ingatlanon peres jogi eljárás van folyamatban, melynek tárgya az ingatlan tulajdonjogának egyik részjogosítványát képező birtoklás és használat” – erről adott tájékoztatást az uniós pályázatot elbíráló Darfü Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. a Suly & Ádám Ügyvédi Iroda kérésére, s most ez a dokumentum került a Magyar Hírlap birtokába.

Botka László alpolgármesterét, jegyzőjét és kabinetfőnökét már elítélték

Az iroda állásfoglalása azt is leszögezi, hogy „arról is nyilvánvalóan tudomással bírt a projektgazda (vagyis Szeged város önkormányzata – a szerk.), hogy a pályázati igény benyújtásakor az ingatlan nem volt per- és igénymentes. Ennek ellenére a projektjavaslatot benyújtotta, és a Bíráló Bizottság pozitív döntéséig a per- és igénymentesség hiányára vonatkozó információ közlését elmulasztotta.”

Vagyis azok után, hogy Botka László szegedi MSZP-s polgármester közvetlen munkatársait, Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt és Kalmár Gábor kabinetfőnököt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkoló-botrányként elhíresült ügyben, még ez sem volt elég a szocialista képviselőknek, hogy megszavazzák az elítélt alpolgármester elleni bizalmatlansági indítványt, most ismét a teljes önkormányzati gépezetre rávetül az újabb korrupció árnyéka.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.