EUR: 338,03 Ft
CHF: 316,62 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Sopron

Brenner János csontereklyéje

A Jereván lakótelep Szent Imre Plébániája a közelmúltban tartotta búcsúját, amelynek keretében jelentős egyházi esemény zajlott.

Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentje ünnepén ugyanis Császár István általános püspöki helynök, a szombathelyi székesegyház plébánosa a város papságával koncelebrált szentmise keretében a Szent Imre-templom számára átadta boldog Brenner János vértanú csontereklyéjét. Az idén boldoggá avatott mártír személyében a fiatalok új égi pártfogót kaptak, a jövőben az ő tiszteletét szeretnék terjeszteni az ereklye segítségével.

Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.