EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,81 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szekszárd

Bringaverseny a város szívében

A Szekszárdi Sportközpont második alkalommal szervezett cyclocross magyar kupafutamot Szekszárdon, október 21-én. A bringások tizenegy kategóriában mérték össze tudásukat a különlegesnek mondható „lakótelepi” pályán. A tavalyi évben 200 versenyző indult a megmérettetésen, idén is hasonló érdeklődés övezte a versenyt, tájékoztatott Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyedülálló módon, „laklótelepi pályán” versenyeztek a sportolók Fotó: Nagy Nándor

– Maga a cyclocross az egy speciális szakága a kerékpársportnak. Egy olyan szakág pontosabban, ahol az országúti bringások és a terepbringások egymás ellen tudnak versenyezni. Egy viszonylag pörgős és gyors versenyről van szó. 2,1 kilométeres kijelölt pályán, a szekszárdi Baka István Általános Iskola épülete körül versenyeztek a sportolók. Öt különböző rajtidőpontot ütemeztünk a rendezvény során. A megmérettetésen a versenyzőknek egy körpályán, adott időre kellett tekerni, ezt követően pedig az utolsó három kör az, amikor úgymond a versenybírók becsengetnek, és onnantól három kör a célba érkezésig – részletezte Csillag Balázs.


Országúti bringások és a terepbringások mérték össze tudásukat Fotó: Nagy Nándor

A legnépszerűbb futamnak az Elite férfiak futama bizonyult, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is Búr Zsolt nyert meg.

A verseny ideje alatt a kisgyerekeknek is kedveskedtek külön programokkal a szervezők, a szekszárdi Baka István Általános Iskola mellett kialakítottak egy kis akadálypályát, amelyet ha teljesítettek a gyerekek, ajándékban részesültek.

Az idei évben több mint kétszázan neveztek a versenyre Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek