EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szekszárd

Bringaverseny a város szívében

A Szekszárdi Sportközpont második alkalommal szervezett cyclocross magyar kupafutamot Szekszárdon, október 21-én. A bringások tizenegy kategóriában mérték össze tudásukat a különlegesnek mondható „lakótelepi” pályán. A tavalyi évben 200 versenyző indult a megmérettetésen, idén is hasonló érdeklődés övezte a versenyt, tájékoztatott Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyedülálló módon, „laklótelepi pályán” versenyeztek a sportolók Fotó: Nagy Nándor

– Maga a cyclocross az egy speciális szakága a kerékpársportnak. Egy olyan szakág pontosabban, ahol az országúti bringások és a terepbringások egymás ellen tudnak versenyezni. Egy viszonylag pörgős és gyors versenyről van szó. 2,1 kilométeres kijelölt pályán, a szekszárdi Baka István Általános Iskola épülete körül versenyeztek a sportolók. Öt különböző rajtidőpontot ütemeztünk a rendezvény során. A megmérettetésen a versenyzőknek egy körpályán, adott időre kellett tekerni, ezt követően pedig az utolsó három kör az, amikor úgymond a versenybírók becsengetnek, és onnantól három kör a célba érkezésig – részletezte Csillag Balázs.


Országúti bringások és a terepbringások mérték össze tudásukat Fotó: Nagy Nándor

A legnépszerűbb futamnak az Elite férfiak futama bizonyult, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is Búr Zsolt nyert meg.

A verseny ideje alatt a kisgyerekeknek is kedveskedtek külön programokkal a szervezők, a szekszárdi Baka István Általános Iskola mellett kialakítottak egy kis akadálypályát, amelyet ha teljesítettek a gyerekek, ajándékban részesültek.

Az idei évben több mint kétszázan neveztek a versenyre Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.