EUR: 328,13 Ft
CHF: 301,02 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Brüsszelt írásban kérdezi a kormány a migránskártyákról

A kormány kérdésekkel fordul az EU-hoz és az ENSZ-hez a migránsok között osztogatott anonim bankkártyák ügyében – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta: az ilyen kártyakibocsátás a terror elleni harcot veszélyeztetheti.

Elfogadhatatlannak nevezte tegnapi Kormányinfóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy migránsoknak lehetővé teszik a név nélküli bánkártya-kibocsátást és -használatot. Kiemelte: annak ellenére, hogy az európai politika abba az irányba fordult, hogy az illegális bevándorlást meg kell akadályozni, az Európai Unió támogatásával és az ENSZ közreműködésével mégis név nélküli kártyákat adnak migránsoknak. Közölte: a kormány hivatalosan is kérdésekkel fordul az EU-hoz és az ENSZ-hez az ügyben. – A kártyakibocsátás komoly veszélyt jelent a terrorellenes küzdelem, az emberkereskedelem és a pénzmosás szempontjából – jelentette ki Gulyás.


Ezután a kancelláriaminiszter kitért Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő plakátkampányára, amellyel Orbán Viktor miniszterelnököt próbálják meg lejáratni Nyugat-Európában. Közlése szerint ez Soros György bosszúja és az európai liberálisok ebbe az akcióba álltak bele. Hozzátette: érdekes módon az sokkal nagyobb felháborodást keltett, amikor a magyar kormány migrációellenes kampányában szerepeltette Guy Verhofstadt személyét.

A gazdaságról ugyanakkor Gulyás leszögezte: stabil alapokon áll, Magyarország várhatóan az év egészében is a legnagyobb gazdasági növekedésre lesz képes az európai uniós államok között. – A költségvetési hiány is alacsony, így tartható az idei 2,4 százalékos hiánycél – tette hozzá.


A 3-as metró felújításáról is szó esett a Kormányinfón: a kormány költségvetési forrásból 80 milliárd forinttal támogatja a beruházást. A pluszforrás felhasználására 2019 végén, 2020-ban és 2021-ben kerülhet sor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.