EUR: 329,02 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb II.kerület XI.kerület

Budapest is elismerte a Három királyfi munkáját

Budapestért-díjjal jutalmazták Skrabski Fruzsinát a Három királyfi, három királylány mozgalomért. A kerületben élő újságíró, dokumentumfilm-rendező a szüleitől, Skrabski Árpádtól és Kopp Máriától vette át szellemi örökségként a Három királyfit.

Skrabski Fruzsina Budapestért-díjas (Fotó: FB/Skrabski Fruzsina)

Skrabski Fruzsina a családközpontú szemlélet és a tudatos gyermekvállalás hangsúlyosságáért végzett elkötelezett tevékenysége, társadalmi szerepvállalása elismeréseként kapta a kitüntetést.


– Furcsa egy ilyen díj. Amikor megkaptam az értesítést, persze örültem, de nem igazán tudtam mit kezdeni a hírrel. Aztán az átadáskor átéreztem a díj súlyát, hogy ezt azért kapom, mert a munkatársaim rengeteget dolgoznak, a cégvezetők sokat tesznek azért, hogy terjedjen a családbarát szemlélet, a politikusok támogatnak, az önkéntesek lelkesen jönnek velünk, és együtt örülünk, hogy van valami jó, amiért érdemes időt, energiát áldozni.

Nagy felelősség ez, nagy lökés, hogy nem lehet ellinkeskedni, nem lehet megállni, hanem sokan várják, sokan tesznek érte, hogy jobb legyen a családoknak. A gyerekek láthassák a szüleiket, és vidáman, mosolygósan találják otthon őket!

A háromkirályfis Skrabski Fruzsina a Nagyszülők Világnapján Király Nórával, a Fiatal Családosok Klubja alapítójával, ötgyermekes édesanyával (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.