EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szolnok

Bursa Hungarica ösztöndíj – Újra pályázhatnak a hallgatók

Tavaly több mint 130 hallgató igényelte a Bursa Hungarica ösztöndíjat, amelyet szociálisan rászoruló, felsőoktatásban tanuló diákok kaphatnak meg. Idén a 65 000 forintos jövedelemhatár 80 000 forintra emelkedett, így sokkal többen lehetnek jogosultak a támogatásra.

Szolnok 19. alkalommal csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, amely szolnoki lakóhellyel rendelkező, felsőoktatási intézményekben tanuló, hátrányos helyzetű fiataloknak segít. Az ösztöndíj mértéke mindig a pénzügyi kerettől és a jelentkezők számától függ; tavaly 6500 és 10 000 forint közötti összeget kaptak a hallgatók 10 hónapon át. Ez az összeg még kiegészülhet havi 5000 forinttal, amelyet az iskola ad, illetve a megyei önkormányzat döntésétől függően akár további pénzösszeggel is. Az önkormányzat idén tízmillió forintot oszt szét a hátrányos helyzetű tanulók között, a jövedelemhatárt pedig kitolta, így többen juthatnak támogatáshoz.


A pályázatot november 6-ig adhatják be a felsőoktatásban tanulók
Fotó: Profimedia

A pályázatot november 6-ig adhatják be a szolnoki lakcímmel rendelkező, felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve azok a végzős középiskolások, akik a jövő tanévben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. A beérkezett pályázatokat december 6-ig bírálja el a Szolnok Megyei Jogú Város közgyűlésének egészségügyi, sport, turisztikai és szociális bizottsága. Az elbírálás tanulmányi eredménytől független.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.