EUR: 345,12 Ft
CHF: 319,88 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Szolnok

Bursa Hungarica ösztöndíj – Újra pályázhatnak a hallgatók

Tavaly több mint 130 hallgató igényelte a Bursa Hungarica ösztöndíjat, amelyet szociálisan rászoruló, felsőoktatásban tanuló diákok kaphatnak meg. Idén a 65 000 forintos jövedelemhatár 80 000 forintra emelkedett, így sokkal többen lehetnek jogosultak a támogatásra.

Szolnok 19. alkalommal csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, amely szolnoki lakóhellyel rendelkező, felsőoktatási intézményekben tanuló, hátrányos helyzetű fiataloknak segít. Az ösztöndíj mértéke mindig a pénzügyi kerettől és a jelentkezők számától függ; tavaly 6500 és 10 000 forint közötti összeget kaptak a hallgatók 10 hónapon át. Ez az összeg még kiegészülhet havi 5000 forinttal, amelyet az iskola ad, illetve a megyei önkormányzat döntésétől függően akár további pénzösszeggel is. Az önkormányzat idén tízmillió forintot oszt szét a hátrányos helyzetű tanulók között, a jövedelemhatárt pedig kitolta, így többen juthatnak támogatáshoz.


A pályázatot november 6-ig adhatják be a felsőoktatásban tanulók
Fotó: Profimedia

A pályázatot november 6-ig adhatják be a szolnoki lakcímmel rendelkező, felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve azok a végzős középiskolások, akik a jövő tanévben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. A beérkezett pályázatokat december 6-ig bírálja el a Szolnok Megyei Jogú Város közgyűlésének egészségügyi, sport, turisztikai és szociális bizottsága. Az elbírálás tanulmányi eredménytől független.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.