2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Bursa Hungarica ösztöndíj – Újra pályázhatnak a hallgatók

Tavaly több mint 130 hallgató igényelte a Bursa Hungarica ösztöndíjat, amelyet szociálisan rászoruló, felsőoktatásban tanuló diákok kaphatnak meg. Idén a 65 000 forintos jövedelemhatár 80 000 forintra emelkedett, így sokkal többen lehetnek jogosultak a támogatásra.

Szolnok 19. alkalommal csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, amely szolnoki lakóhellyel rendelkező, felsőoktatási intézményekben tanuló, hátrányos helyzetű fiataloknak segít. Az ösztöndíj mértéke mindig a pénzügyi kerettől és a jelentkezők számától függ; tavaly 6500 és 10 000 forint közötti összeget kaptak a hallgatók 10 hónapon át. Ez az összeg még kiegészülhet havi 5000 forinttal, amelyet az iskola ad, illetve a megyei önkormányzat döntésétől függően akár további pénzösszeggel is. Az önkormányzat idén tízmillió forintot oszt szét a hátrányos helyzetű tanulók között, a jövedelemhatárt pedig kitolta, így többen juthatnak támogatáshoz.


A pályázatot november 6-ig adhatják be a felsőoktatásban tanulók
Fotó: Profimedia

A pályázatot november 6-ig adhatják be a szolnoki lakcímmel rendelkező, felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve azok a végzős középiskolások, akik a jövő tanévben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. A beérkezett pályázatokat december 6-ig bírálja el a Szolnok Megyei Jogú Város közgyűlésének egészségügyi, sport, turisztikai és szociális bizottsága. Az elbírálás tanulmányi eredménytől független.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.