2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb IX.kerület

Cimborák, ha összejönnek

Ismét gyerekekkel telt meg a Ferencvárosi Művelődési Központ, ahol Cimbora játszóházat és kirakodóvásárt tartottak.

Az ügyességi és logikai játékok – sünhalászat, baglyos párkereső, nyulas, rókás golf, mókuspárosító, őszkirakó – mellett a kézműves sarokban őszi díszeket készítettek a gyerekek, de volt interaktív verskoncert a Cimbora-duóval, ahol Kányádi Sándor és Weöres Sándor őszi verseiből „muzsikálták ki” a
dallamot énekes játékkal. A ferencvárosi gyerekbolhapiacon pedig használt könyvek, játékok, sportszerek közül válogathattak a kicsik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.