EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb XXII.kerület

Civil összefogással jelent meg a budatétényi temető történetét feldolgozó kötet

A Szent Imre Otthonban mutatták be Sarnóczay György Budatétényi temető 1875–1988 című könyvét, majd a könyv tárgyának helyszínén tartottak közös megemlékezést, fejet hajtva a budatétényi ősök előtt.

Civil összefogásból származó adományokból és a Klauzál Gábor Társaság segítségével sikerült megjelentetnie a Budatétényi Polgári Körnek (BPK) Sarnóczay György Budatétényi temető 1875–1988 című kötetét, amely már a szerző halála előtt elkészült.


– Sarnóczay Gyurival rengeteget dolgoztunk együtt, a polgári kör tagjaként nagyon sokat tett, hogy a lakóhelyünk történetét megismerhessük. Ehhez a munkájához a Barosson élt Felker Győző bácsitól kapott rengeteg anyagot, amelyeket felhasznált. A budatétényi temető történetével még életében teljesen elkészült, az önkormányzat támogatásával sikerült betördeltetni, de a könyvét csak most sikerült kiadnunk – számolt be Kolláthné Hollóssy Rita, a BPK tiszteletbeli elnöke. Tóth Melinda elnök hozzátette, köszönettel tartoznak annak a nagyon sok lokálpatrióta civilnek, akik magánszemélyként vagy vállalkozásukon keresztül támogatták ennek a hagyományőrző munkának a megjelentetését.

– Örülök, hogy részese lehetek ennek a méltó megemlékezésnek, egyfelől Sarnóczay Györgyre, másfelől azokra az ősökre, akiket az egykori helyi temető történetének megírásával megőrzünk az utókor számára. Örömmel hallottuk Kocsondi György önkormányzati képviselőtől, hogy a tervek szerint egy emlékparkot hoznak létre az egykori budatétényi temető helyén, ahol a jelenlegi Wolf kripta mellett egy másik kis kápolna is épülhet a helyi svábok tiszteletére.


A Budatétényi temető… című kiadvány nem kerül kereskedelmi forgalomba, de akit érdekel a kötet, a Budatétényi Polgári Körnek jelezheti.

Kapcsolódó Cikkek