2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Szekszárd

Családbarát önkormányzat

Az elmúlt hetekben Családbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el Szekszárdot és Paksot. Az önkormányzatok családbarát intézkedései között szerepelt többek között a sport- és kulturális családi programok szervezése.

Megyeszékhelyünkön kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, amelyet az országban egyedülálló módon csak Szekszárdon szerveznek meg.


Megyeszékhelyünkön kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, amelyet az országban egyedülálló módon csak Szekszárdon szerveznek meg Fotó: Nagy Nándor

– A Parlamentben vehettem át a Családbarát Önkormányzat Díjat, amelyre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a megyei jogú városok közül kevesen részesültek ebben az elismerésben – kezdte Ács Rezső polgármester. – A dél-dunántúli régióban a megyeszékhelyek közül egyedül Szekszárd kapta meg ezt a díjat, amely azt gondolom, hogy a város erejét mutatja és azt, hogy igyekszik odafigyelni minden korosztályra. Ennek az elismerésnek az értékelői figyelembe vették többek között, hogy az adott település milyen fejlesztési elképzeléseket valósít meg, és ezen elképzeléseknél mennyire veszi figyelembe a családok igényeit, illetve milyen rendeleteket alkottak, amelyek a családok és a kisgyerekek fejlődésének lehetőségeit biztosítja. Ezeket a folyamatokat folytatni fogjuk a jövőben, ez a díj egyrészt az eddigi munkánk elismerése, másrészt újabb kihívások elé állít bennünket. Éppen ezért azt tervezzük, hogy a családbarát szolgáltatásaink körét még jobban ki fogjuk bővíteni – részletezte a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek