EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szekszárd

Családbarát önkormányzat

Az elmúlt hetekben Családbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el Szekszárdot és Paksot. Az önkormányzatok családbarát intézkedései között szerepelt többek között a sport- és kulturális családi programok szervezése.

Megyeszékhelyünkön kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, amelyet az országban egyedülálló módon csak Szekszárdon szerveznek meg.


Megyeszékhelyünkön kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, amelyet az országban egyedülálló módon csak Szekszárdon szerveznek meg Fotó: Nagy Nándor

– A Parlamentben vehettem át a Családbarát Önkormányzat Díjat, amelyre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a megyei jogú városok közül kevesen részesültek ebben az elismerésben – kezdte Ács Rezső polgármester. – A dél-dunántúli régióban a megyeszékhelyek közül egyedül Szekszárd kapta meg ezt a díjat, amely azt gondolom, hogy a város erejét mutatja és azt, hogy igyekszik odafigyelni minden korosztályra. Ennek az elismerésnek az értékelői figyelembe vették többek között, hogy az adott település milyen fejlesztési elképzeléseket valósít meg, és ezen elképzeléseknél mennyire veszi figyelembe a családok igényeit, illetve milyen rendeleteket alkottak, amelyek a családok és a kisgyerekek fejlődésének lehetőségeit biztosítja. Ezeket a folyamatokat folytatni fogjuk a jövőben, ez a díj egyrészt az eddigi munkánk elismerése, másrészt újabb kihívások elé állít bennünket. Éppen ezért azt tervezzük, hogy a családbarát szolgáltatásaink körét még jobban ki fogjuk bővíteni – részletezte a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.