EUR: 334,80 Ft
CHF: 307,13 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Szekszárd

Családbarát önkormányzat

Az elmúlt hetekben Családbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el Szekszárdot és Paksot. Az önkormányzatok családbarát intézkedései között szerepelt többek között a sport- és kulturális családi programok szervezése.

Megyeszékhelyünkön kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, amelyet az országban egyedülálló módon csak Szekszárdon szerveznek meg.


Megyeszékhelyünkön kiemelkedik a Háry János Mesefesztivál, amelyet az országban egyedülálló módon csak Szekszárdon szerveznek meg Fotó: Nagy Nándor

– A Parlamentben vehettem át a Családbarát Önkormányzat Díjat, amelyre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a megyei jogú városok közül kevesen részesültek ebben az elismerésben – kezdte Ács Rezső polgármester. – A dél-dunántúli régióban a megyeszékhelyek közül egyedül Szekszárd kapta meg ezt a díjat, amely azt gondolom, hogy a város erejét mutatja és azt, hogy igyekszik odafigyelni minden korosztályra. Ennek az elismerésnek az értékelői figyelembe vették többek között, hogy az adott település milyen fejlesztési elképzeléseket valósít meg, és ezen elképzeléseknél mennyire veszi figyelembe a családok igényeit, illetve milyen rendeleteket alkottak, amelyek a családok és a kisgyerekek fejlődésének lehetőségeit biztosítja. Ezeket a folyamatokat folytatni fogjuk a jövőben, ez a díj egyrészt az eddigi munkánk elismerése, másrészt újabb kihívások elé állít bennünket. Éppen ezért azt tervezzük, hogy a családbarát szolgáltatásaink körét még jobban ki fogjuk bővíteni – részletezte a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…