EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Hódmezővásárhely

Családi történeten keresztül tárul fel a vészkorszak

A Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen a közelmúltban rendezték meg Hárs Gábor Egy túlélő naplója című kötetének bemutatóját.

– Egy csoda tanúi vagyunk ma – jelentette ki dr. Erdélyi Miklós, a Hódmezővásárhelyi Izraelita Hitközség elnöke a könyvbemutatón mondott köszöntőjében. További részletezésként hozzátette, csoda, hogy a hódmezővásárhelyi zsidó hitközség ma létezik, illetve az, hogy olyan emberekkel lehet még találkozni, akik átélték a vészkorszakot. A bemutatón ráadásul több ilyen ember is volt a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen.


Hárs Gábor egykori nagykövet, volt országgyűlési képviselő

A túlélők egyike Hárs Gábor egykori nagykövet, volt országgyűlési képviselő, aki az Egy túlélő naplója című kötetben dolgozza fel családja történetét. A immár kétkötetesre duzzadt mű 1842-ben veszi fel a történet fonalát, és egészen 1970-ig viszi el az eseményeket. Több évtizedes kutatómunka eredményeként született meg a sárga és a kék kötet, amelyek korabeli fényképeket, dokumentumokat is tartalmaznak, és az a célja, hogy a fiatalokat is megszólítsa.

Kettős könyvbemutató volt a hódmezővásárhelyi kiállítóhelyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.