2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Cseh iskolaigazgatók látogattak városunkba

A csehországi Brno városából érkezett egy népes, 45 fős delegáció a DSZC Vegyipari Szakgimnázium meghívására Debrecenbe. Az iskolaigazgatók betekintést nyerhettek a debreceni oktatási rendszerbe. A brnói oktatási intézmények vezetőit Komolay Szabolcs alpolgármester fogadta a Régi Városháza épületében.

– Debrecen stratégiai ágazatként tekint az oktatásra. A város jövőjét és hosszú távú fejlődését egy jó iskolarendszer tudja szolgálni, ezért törekszünk arra, hogy a debreceni oktatási rendszer minden tekintetben megfeleljen a XXI. századi követelményeknek – fogalmazott a találkozón Komolay Szabolcs alpolgármester. – A város létrehozta az oktatási tanácsot, ahol minden iskolafenntartó képviselteti magát, így közösen határozzuk meg azokat a képzési irányokat, amelyek a város és a régió fejlődését szolgálják – emelte ki.


Komolay Szabolcs alpolgármester (balról a második) fogadta a Régi Városháza épületében a pedagógusokat

A cseh iskolaigazgatók négynapos látogatásuk során megismerkedtek a debreceni óvodai, általános és középiskolai oktatási módszerekkel.

A cseh iskolaigazgatók négy napot töltöttek Debrecenben

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.