2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Debrecen

Csokigyűjtő akció indult!

A karácsonyi ünnepek közeledtével újra csokigyűjtő akció indult a városban, amivel a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület és a Debreceni Kőr Dáma Egyesület hagyományossá vált, nagyszabású csokigyűjtő programjához, az előző évekhez hasonlóan, a debreceni Fidesz–KDNP- frakció is csatlakozott.

Az akcióhoz idén is több köznevelési intézmény, önkormányzati fenntartású intézmény, civil szervezet, kormányhivatal, médiapartner és gazdasági társaság csatlakozott. Évek óta egyre több gyermeket tudnak megajándékozni a szervezők, akik továbbra is várják a munkahelyek, iskolák, intézmények jelentkezését, ahol kollektíven gyűjthetnek december 12-ig. Az édességeket gálaműsor keretében szeretnék szétosztani, amely december 18-án 17 órakor kezdődik a Lovardában.


A Fidesz frakció is gyűjti az édességeket

 

Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke elmondta, hogy a város minden segítséget megad annak érdekében, hogy ez a rendszer stabilan működjön, és a csokoládék oda kerüljenek, ahol valóban nagy örömet tudnak szerezni. A jótékonysági gálaest helyszínének bérleti díját a város teljes egészében felvállalta, ezzel is hozzájárulva a gyermekek ünnepéhez. Az akció zárórendezvényét a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban december 18-án 17 órai kezdettel tartják, ahova közel 1500 gyermeket szeretnének meghívni.  A rendezvényen az édességek átadása mellett a gyermekek találkozhatnak a Mikulással, valamint zenés gyermekműsorral és sztárvendégekkel is meglepik őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.