EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Debrecen

Csokigyűjtő akció indult!

A karácsonyi ünnepek közeledtével újra csokigyűjtő akció indult a városban, amivel a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület és a Debreceni Kőr Dáma Egyesület hagyományossá vált, nagyszabású csokigyűjtő programjához, az előző évekhez hasonlóan, a debreceni Fidesz–KDNP- frakció is csatlakozott.

Az akcióhoz idén is több köznevelési intézmény, önkormányzati fenntartású intézmény, civil szervezet, kormányhivatal, médiapartner és gazdasági társaság csatlakozott. Évek óta egyre több gyermeket tudnak megajándékozni a szervezők, akik továbbra is várják a munkahelyek, iskolák, intézmények jelentkezését, ahol kollektíven gyűjthetnek december 12-ig. Az édességeket gálaműsor keretében szeretnék szétosztani, amely december 18-án 17 órakor kezdődik a Lovardában.


A Fidesz frakció is gyűjti az édességeket

 

Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke elmondta, hogy a város minden segítséget megad annak érdekében, hogy ez a rendszer stabilan működjön, és a csokoládék oda kerüljenek, ahol valóban nagy örömet tudnak szerezni. A jótékonysági gálaest helyszínének bérleti díját a város teljes egészében felvállalta, ezzel is hozzájárulva a gyermekek ünnepéhez. Az akció zárórendezvényét a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban december 18-án 17 órai kezdettel tartják, ahova közel 1500 gyermeket szeretnének meghívni.  A rendezvényen az édességek átadása mellett a gyermekek találkozhatnak a Mikulással, valamint zenés gyermekműsorral és sztárvendégekkel is meglepik őket.

Kapcsolódó Cikkek