EUR: 356,32 Ft
CHF: 336,64 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Zalaegerszeg

Csónakház várja a kajakosokat Gébárton

Csónakházat avattak a Gébárti-tó partján, a mintegy hatvanmilliós beruházás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség programjának és az általuk biztosított forrásnak köszönhetően készült el.

Egyelőre öltözőkből és vizesblokkokból áll az a mobil építmény, amit a jövőben várhatóan tovább bővítenek. Schmidt Gábor, a szövetség elnöke elmondta: három évvel ezelőtt keresték meg az önkormányzatot az ötlettel, hogy a Gébárti- tó remek helyszín lenne a kajak-kenu sport számára, annak pedig külön örült, hogy már az első megbeszélésen partnerekre talált. A fejlesztés az önkormányzat és a 165 tagszervezetet tömörítő országos szövetség együttműködésének eredménye, amelynek kiemelt célja a vizes sportok népszerűsítése és az az utánpótlásbázis kialakítása.


– A tervek szerint a jövőben testnevelésóra keretében próbálhatják ki a gyerekek a sportágat – ígérte Vígh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Információink szerint a Gébárthoz kapcsolódó korábbi költségvetést újra kellett tervezni, ám az alapcélok nem változnak. Fontos szempont marad a tó körbejárhatósága gyalog és kerékpárral, illetve az új élményelemek biztosítása. Szükség van továbbá a keleti híd teljes megújítására, miközben a nyugati részen is több módosításra számíthatunk.

Kapcsolódó Cikkek