EUR: 334,80 Ft
CHF: 307,13 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Zalaegerszeg

Csónakház várja a kajakosokat Gébárton

Csónakházat avattak a Gébárti-tó partján, a mintegy hatvanmilliós beruházás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség programjának és az általuk biztosított forrásnak köszönhetően készült el.

Egyelőre öltözőkből és vizesblokkokból áll az a mobil építmény, amit a jövőben várhatóan tovább bővítenek. Schmidt Gábor, a szövetség elnöke elmondta: három évvel ezelőtt keresték meg az önkormányzatot az ötlettel, hogy a Gébárti- tó remek helyszín lenne a kajak-kenu sport számára, annak pedig külön örült, hogy már az első megbeszélésen partnerekre talált. A fejlesztés az önkormányzat és a 165 tagszervezetet tömörítő országos szövetség együttműködésének eredménye, amelynek kiemelt célja a vizes sportok népszerűsítése és az az utánpótlásbázis kialakítása.


– A tervek szerint a jövőben testnevelésóra keretében próbálhatják ki a gyerekek a sportágat – ígérte Vígh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Információink szerint a Gébárthoz kapcsolódó korábbi költségvetést újra kellett tervezni, ám az alapcélok nem változnak. Fontos szempont marad a tó körbejárhatósága gyalog és kerékpárral, illetve az új élményelemek biztosítása. Szükség van továbbá a keleti híd teljes megújítására, miközben a nyugati részen is több módosításra számíthatunk.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.