EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Zalaegerszeg

Csónakház várja a kajakosokat Gébárton

Csónakházat avattak a Gébárti-tó partján, a mintegy hatvanmilliós beruházás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség programjának és az általuk biztosított forrásnak köszönhetően készült el.

Egyelőre öltözőkből és vizesblokkokból áll az a mobil építmény, amit a jövőben várhatóan tovább bővítenek. Schmidt Gábor, a szövetség elnöke elmondta: három évvel ezelőtt keresték meg az önkormányzatot az ötlettel, hogy a Gébárti- tó remek helyszín lenne a kajak-kenu sport számára, annak pedig külön örült, hogy már az első megbeszélésen partnerekre talált. A fejlesztés az önkormányzat és a 165 tagszervezetet tömörítő országos szövetség együttműködésének eredménye, amelynek kiemelt célja a vizes sportok népszerűsítése és az az utánpótlásbázis kialakítása.


– A tervek szerint a jövőben testnevelésóra keretében próbálhatják ki a gyerekek a sportágat – ígérte Vígh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Információink szerint a Gébárthoz kapcsolódó korábbi költségvetést újra kellett tervezni, ám az alapcélok nem változnak. Fontos szempont marad a tó körbejárhatósága gyalog és kerékpárral, illetve az új élményelemek biztosítása. Szükség van továbbá a keleti híd teljes megújítására, miközben a nyugati részen is több módosításra számíthatunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.