EUR: 322,46 Ft
CHF: 283,39 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Zalaegerszeg

Csónakház várja a kajakosokat Gébárton

Csónakházat avattak a Gébárti-tó partján, a mintegy hatvanmilliós beruházás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség programjának és az általuk biztosított forrásnak köszönhetően készült el.

Egyelőre öltözőkből és vizesblokkokból áll az a mobil építmény, amit a jövőben várhatóan tovább bővítenek. Schmidt Gábor, a szövetség elnöke elmondta: három évvel ezelőtt keresték meg az önkormányzatot az ötlettel, hogy a Gébárti- tó remek helyszín lenne a kajak-kenu sport számára, annak pedig külön örült, hogy már az első megbeszélésen partnerekre talált. A fejlesztés az önkormányzat és a 165 tagszervezetet tömörítő országos szövetség együttműködésének eredménye, amelynek kiemelt célja a vizes sportok népszerűsítése és az az utánpótlásbázis kialakítása.


– A tervek szerint a jövőben testnevelésóra keretében próbálhatják ki a gyerekek a sportágat – ígérte Vígh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Információink szerint a Gébárthoz kapcsolódó korábbi költségvetést újra kellett tervezni, ám az alapcélok nem változnak. Fontos szempont marad a tó körbejárhatósága gyalog és kerékpárral, illetve az új élményelemek biztosítása. Szükség van továbbá a keleti híd teljes megújítására, miközben a nyugati részen is több módosításra számíthatunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.