2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Extra

Csontvázzá koplaltatták a fiatal boxert

Már úgy gondolták a Noé Állatotthon Alapítvány Boxer Fajtamentő csoport tagjai, hogy mindet láttak, semmi sem lepheti meg őket igazán, de amikor megpillantották a csontsovány boxerlányt, eleredtek a könnyeik. Az éhező kutyát a halál torkából mentették ki.

Amikor az állatvédők segélykérő telefont kaptak egy fiatal boxer védelmében, még nem gondolták, hogy olyan látványban lesz részük, ami az ő, sokat látott szemüknek is elborzasztó lesz. Képet kértek a mentendő állatról, amint azonban megérkezett a fotó, a szavuk is elakadt.


– Sokszor kapunk hívást, természetesen már némi fenntartással fogadjuk a telefonokat – mondta Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője. – A legtöbben ugyanis nem ismerik fel a fajtát, de olyan is előfordul, hogy eltúlozzák a problémát. Képet kértünk, és kaptunk….ettől fogva nem volt kétséges, hogy minden perc számít, ha életet akarunk menteni.

Az alig egy éves lányka egy ház hátsó udvarán tengette napjait, vagyis inkább várta a halált. A fajtamentők azonnal enni adtak neki, és a poklok poklát megjárt kutyus rávetette magát az élelemre. Amikor kocsiba rakták rettegett, de ereje sem lett volna tiltakozni. Apróra összehúzta magát és várta az újabb sorscsapást, mert rövid élete folyamán hozzászokott ahhoz, hogy sem jó szót, de még csak ételt sem kap.


A fajtamentők első útja az állatorvoshoz vezetett.

– Sírás kerülgetett bennünket a látványtól, ahogy a vizsgálóasztalon állt, és a tekintetétől, ami teljes lemondást tükrözött – folytatta Schneider Kinga. – Az állatorvosnál kiderült, hogy a súlya mindössze 12 kiló. Egy egészséges felnőtt boxer szuka súlya 25 kilogrammnál kezdődik. A mi kis védencünk, ennek a felét sem érte el.

A éheztetett kutyus szervezete minden tartalékot felhasznált, a legyengült állat az első hidegebb éjszakán halálra fagyott volna. Hosszas egészségügyi kezelés vár rá, hiszen az emésztő rendszere teljesen tönkrement az éhezés miatt, így folyamatos hasmenéssel küzd. Emiatt egyszerre csak nagyon kis adag élelmet kaphat, egy speciális, roboláló tápot és immunerősítőket kap, a teljes kivizsgálása pedig még eltart még egy darabig.

 

– Skeleton lett a neve ennek a bánatos tekintetű kis boxerlánynak, aki már a NOÉ Állatotthon Boxer fajtamentő csoportjának védence – mondta a szóvivő. – Megígértük neki, hogy innen már csak jó jöhet. Csak szeretet és boldogság, és meleg otthon.

Skeletonnak azonban még sokat kell várnia, mire gazdához kerülhet, hiszen a gyógykezelése hosszabb időt vesz igénybe. Addig a kutyus a fajtamentők szerető és óvó gondoskodása mellett tapasztalja meg azt, hogy az élet nem csupa kegyetlen pillanatokat tartogat.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

– Kölyökkutyáját késelte meg egy férfi

– Állatkínzásért ítéltek el két férfit Borsodban

– Brutális körülmények között szállították a malacokat

– Kilencvenkét tacskót tartottak összezsúfolva Barcson

Kapcsolódó Cikkek