2019. április 24., szerda
György

Egyéb IX.kerület XV.kerület

Dalnoki hagyatéka a galériában

Az FTC egykori legendás labdarúgója, későbbi edzője, Dalnoki Jenő nem csak sportpályafutása során szerzett felbecsülhetetlen értékű relikviákat. Rajongott a művészetért, szenvedélyesen gyűjtötte a különböző műtárgyakat, az otthona valóságos múzeum volt. Gyermekei, Dalnoki Ildikó és ifjabb Dalnoki Jenő hosszas vívódás után úgy döntöttek, hogy új tulajdonost keresnek édesapjuk kivételes hagyatékának. Aukció keretében tervezték értékesíteni a műtárgyakat. Az aukció előtt a Falk Miksa utcai galériában mindenki számára megtekinthető volt a hagyaték darabjaiból berendezett kiállítás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.