EUR: 334,79 Ft
CHF: 306,86 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb XIII.kerület

De szép lett a játszóudvar!

Teljesen megújult a Karikás Frigyes utcában található Varázskarika Tagóvoda játszóudvara, amelyet már birtokba is vettek a gyerekek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre és a legkorszerűbb óvodai ellátásuk feltételeinek teljes körű biztosítására, ami tíz év alatt nyolcmilliárd forintnyi fejlesztésben is megmutatkozik. A Varázskarika Tagóvodában az elmúlt években jelentős korszerűsítési munkálatokat végeztek: az új tető, a korszerű nyílászárók beépítése és a teljes körű belső rekonstrukció után elkezdődött a játszóudvar felújítása.


Itt igazán jót játszhatnak majd a gyerekek (Fotó: budapest13.hu)

Ennek során a kilenc új játszószer, a négy zuhanyozó, a különböző közlekedési és sportpályák mellett kicserélték az udvar burkolatát, a vízáteresztő rugalmas burkolati elemek mellett pedig műfű- és gyepszőnyeg szolgálja a gyermekek biztonságát. A munkálatok során ki kellett vágni két fát, ezután pedig kilenc új faegyedet ültettek a kivitelezők. Fűszernövényes és virágos kiskerteket alakítottak ki, madármegfigyelőket építettek, interaktív környezetvédelmi táblákat helyeztek ki, és folytatódott a sószobaprogram.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.