2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb XIII.kerület

De szép lett a játszóudvar!

Teljesen megújult a Karikás Frigyes utcában található Varázskarika Tagóvoda játszóudvara, amelyet már birtokba is vettek a gyerekek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre és a legkorszerűbb óvodai ellátásuk feltételeinek teljes körű biztosítására, ami tíz év alatt nyolcmilliárd forintnyi fejlesztésben is megmutatkozik. A Varázskarika Tagóvodában az elmúlt években jelentős korszerűsítési munkálatokat végeztek: az új tető, a korszerű nyílászárók beépítése és a teljes körű belső rekonstrukció után elkezdődött a játszóudvar felújítása.


Itt igazán jót játszhatnak majd a gyerekek (Fotó: budapest13.hu)

Ennek során a kilenc új játszószer, a négy zuhanyozó, a különböző közlekedési és sportpályák mellett kicserélték az udvar burkolatát, a vízáteresztő rugalmas burkolati elemek mellett pedig műfű- és gyepszőnyeg szolgálja a gyermekek biztonságát. A munkálatok során ki kellett vágni két fát, ezután pedig kilenc új faegyedet ültettek a kivitelezők. Fűszernövényes és virágos kiskerteket alakítottak ki, madármegfigyelőket építettek, interaktív környezetvédelmi táblákat helyeztek ki, és folytatódott a sószobaprogram.

Kapcsolódó Cikkek