EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb XIII.kerület

De szép lett a játszóudvar!

Teljesen megújult a Karikás Frigyes utcában található Varázskarika Tagóvoda játszóudvara, amelyet már birtokba is vettek a gyerekek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre és a legkorszerűbb óvodai ellátásuk feltételeinek teljes körű biztosítására, ami tíz év alatt nyolcmilliárd forintnyi fejlesztésben is megmutatkozik. A Varázskarika Tagóvodában az elmúlt években jelentős korszerűsítési munkálatokat végeztek: az új tető, a korszerű nyílászárók beépítése és a teljes körű belső rekonstrukció után elkezdődött a játszóudvar felújítása.


Itt igazán jót játszhatnak majd a gyerekek (Fotó: budapest13.hu)

Ennek során a kilenc új játszószer, a négy zuhanyozó, a különböző közlekedési és sportpályák mellett kicserélték az udvar burkolatát, a vízáteresztő rugalmas burkolati elemek mellett pedig műfű- és gyepszőnyeg szolgálja a gyermekek biztonságát. A munkálatok során ki kellett vágni két fát, ezután pedig kilenc új faegyedet ültettek a kivitelezők. Fűszernövényes és virágos kiskerteket alakítottak ki, madármegfigyelőket építettek, interaktív környezetvédelmi táblákat helyeztek ki, és folytatódott a sószobaprogram.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.