EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Sport

Deschamps megvédte a folyamatosan elkéső Dembélét

Egyre komolyabb gondot jelent az FC Barcelona számára, hogy az egyik legdrágább játékosuk Ousmane Dembélé nem ismeri a pontosság fogalmát. A fiatal francia világbajnok szélső folyamatosan késik és viselkedésére már hazája válogatottjának szövetségi kapitánya is reagálni kényszerült.

Megint áll a bál Ousmane Dembélé körül az FC Barcelonában. A 21 éves szélső egyszerűen képtelen időben megérkezni az edzésekre, és ezekért a kihágásokért folyamatosan büntetéseket kap Ernesto Valverde vezetőedzőtől. A legutóbbi botránya múlthéten robbant ki, ugyanis  Dembélé úgy hagyta ki a Barca tréningjét, hogy nem értesített róla senkit. A Mundo Deportivo című lap információi szerint Dembélét az edzés kezdete után többször is próbálták elérni telefonon, de a francia világbajnok nem vette fel. Később kiderült, hogy a játékos betegség miatt nem volt jelen az edzésen, csakhogy ezzel kapcsolatban egy szót sem szólt az illetékeseknek. Valverde azzal büntette a játékost, hogy nem nevezte a keretbe a Betis elleni 4-3-ra elveszített meccs előtt. Izgalmas az is egyébként, hogy Dembélé alig érkezett meg a Camp Nouban meccs kezdésére, majd a második félidőről is lemaradt.


Az üggyel kapcsolatban Gerard Piqué, a Barcelona védője is megszólalt. A 31 éves klublegenda védelmében vette a fiatal világbajnok franciát.

– Ahogy mindenki, mi is voltunk fiatalok, és természetesen mi is követtünk el hibákat. A tapasztalatunkkal segítenünk kell neki megérteni, hogy a futball egy 24 órás meló. Ennek megfelelően kell élnie. Meggyőződésem, hogy ebben a tekintetben javulni fog. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki, ő még nagyon fiatal, nagyon tehetséges, de sok javítani valója van. Biztos vagyok benne, hogy a vezetőedző a fejlődése szempontjából döntött úgy, hogy kihagyja a Betis elleni keretből – vélekedett Piqué.


EPA/Rodrigo Jimenez

 

A késés úgy látszik kódolva van Dembelé fejébe, ugyanis Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya is tapasztalta már, hogy mennyire pontatlan a támadója. Elmondása szerint a késés azért van, mert Dembelé még nagyon fiatal.

– Jól ismerem már a kifogásait, ha elkésik. Azzal szokott védekezni, hogy nem ő az egyetlen késő játékos. Sajnos Ousmane-nak szokása, hogy nem érkezik meg időben. A helyzet az, hogy jobban oda kellene figyelnie azokra az apró dolgokra, amelyek egy profi labdarúgó mindennapos életének részét képezik. Idővel majd ő is rájön ezekre a dolgokra, hiszen még fiatal. Minél hamarabb változtat, annál jobb lesz neki is és mindenkinek, akivel együtt dolgozik – nyilatkozta újságíróknak Deschamps, hozzátéve, hogy abba nem szól bele, hogy a Barcelona hogyan kezeli az ügyet.

Credit line: Profimedia, Sputnik

 

Minden esetre Dembélé esetében nem beszélhetünk véletlenekről, ha a késés szóba kerül, hiszen mikor megtudta, hogy a katalán csapat érdeklődik utána azzal gyakorolt nyomást a Borussia Dortmund csapatára, hogy egyszerűen nem jelent meg az edzéseken. Vagy, ha netán mégis, akkor jelentős késéssel csatlakozott a társaihoz.

A francia válogatott egyébként gőzerővel megkezdte a felkészülést a hollandok elleni idegenbeli Nemzetek Ligája mérkőzésre, amelyet november 16-án rendeznek. Ezt követően pedig Uruguayjal játszanak majd egy barátságos mérkőzést.

Kapcsolódó Cikkek