2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Deutsch Tamás: Nem létezhet névtelen bankkártya az Európai Unióban

A Fidesz és a KDNP bejelentette, európai parlamenti képviselői írásban kérdezik az Európai Bizottság elnökét a migránskártyával kapcsolatban. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: az derült ki, hogy az Európai Bizottság tudtával és közreműködésével egy olyan rendszer működik, amelyben az Európai Unió területére érkező menedékkérelmet benyújtó személyek vagy illegális bevándorlók névtelen bankkártyát kapnak.

„Nem létezhet anonim bankkártya. A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni nagyon szigorú uniós és tagállami törvények ezt lehetetlenné teszik” – mondta a politikus.


Korábban a kormánypárti politikus azt mondta, tizenkét sürgősségi kérdéssel keresik meg Jean-Claude Junckert, így a brüsszeli szabályok szerint három hét alatt választ kaphatnak a polgárok a szerte Európában döbbenetet, felháborodást kiváltó ügyben.

Deutsch Tamás a műsorban kiemelte, hogy erre a névtelen bankkártyára az Európai Unió pénzéből utalnak át összegeket. Az Európai Unióban nagyon szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy kinek miként lehet bankszámlája és hogyan használhat bankkártyákat.
A politikus kifejtette: komoly felháborodást és döbbenetet váltott ki szerte Európában ez az eljárás. Ennek ellenére az Európai Bizottság hallgat.
Szeretnénk megtörni a hallgatást, mert sok millió magyar és több tízmillió európai polgár kíváncsi a valóságra. Ezért tizenkét kérdést nyújtunk be az Európai Bizottság elnökének sürgősségi kérdés formájában

– közölte a fideszes politikus.

Deutsch Tamás kiemelte: nem tudható, hogy ki ellenőrzi a migránskártyákra utalt pénz felhasználását, mely havi szinten elérheti a 150 ezer forint értékű eurót is. Adott esetben akár embercsempészet támogatására is felhasználhatják.

„Valamint tudjuk jól, hogy tömegesen érkeztek az illegális migránsáradattal az Iszlám Állam kiképzett katonái, egyértelműen azzal a céllal, hogy terrorcselekményeket kövessenek el. Ha ők is kaptak ilyen kártyát, nem kizárt, hogy a saját terrorcselekményeik előkészítésére is fordították” – tette hozzá.
A teljes beszédet itt nézheti meg!

Kapcsolódó Cikkek