2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Nyíregyháza

Díjat kapott Nyíregyháza

Nyíregyháza és Pécs érte el a legjobb eredményt a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj és az azt követő FIABCI World Prix d’Excellence Pályázaton a megyei jogú városok közül. Az elismerést Jászai Menyhért alpolgármester a közelmúltban vette át a budapesti Marriott Hotel báltermében.

Nyíregyháza az utóbbi húsz évben egy-egy második és harmadik, valamint három különdíjat nyert el a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. Díjazták többek között a Nyíregyházi Főiskolát, a Nyíregyházi Állatpark Zöld Piramisát, a belvárosi sétálótereket, valamint a Rotary integrált játszóteret.

Ezek közül a nemzetközi pályázaton a Nyíregyházi Főiskola első, a Zöld Piramis pedig második helyezést ért el. A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához. Nyíregyháza projektjei mindegyik kritériumnak tökéletesen megfeleltek.


Kapcsolódó Cikkek