EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Dobogós helyezést értek el a hallgatók

Az SZTE Mezőgazdasági Karának mezőgazdasági mérnök szakos hallgatói 1. és 3. helyezést értek el az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén.

Az első fordulót tavasszal Hódmezővásárhelyen, az őszit pedig Kaposváron rendezték meg. Az összesített eredmények alapján a vásárhelyi gazdászok érték el a legjobb helyezéseket. Mellettük ringbe szálltak a következő  intézmények csapatai is: Debreceni Egyetem, Kaposvári Egyetem, Pannon Egyetem, Szent István Egyetem, Széchenyi István Egyetem, összesen 11 csapat. A verseny szakmai, elméleti, és gyakorlati részekből állt.


Herczeg Evelyn, Pap László és Balogh Csaba

– Évek óta kiválóan szerepelnek hallgatóink ezen a versenyen. Az elért eredmény azért is kiemelkedő, mert valóban szakmai ismeretekről adtak számot. Akkor, amikor mérlegre tesszük azt, hogy egy adott képzés mennyire jó, mennyire korszerű, akkor mindenképpen szerepet kell kapnia annak, hogy az a tudás, amit a hallgatók megszereznek, mennyire jól alkalmazható – mondta el dr. Horváth József, a Mezőgazdasági Kar dékánja.

Dr. Horváth József, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja

Az első helyezett vásárhelyi csapat tagjai: Balogh Csaba, Herczeg Evelyn és Pap László. Felkészítő tanárukkal, dr. Benk Ákossal közösen elnyerték a lehetőséget, hogy az idén novemberben Hannoverben megrendezendő EuroTier állattenyésztési kiállításon részt vehessenek. Ez a verseny fődíja, amelyet dr. Nagy István agrárminiszter ajánlott fel. A bronzérmes csapat tagjai: Jusztin Ágnes, Masa Nóra és Rácz Bertalan.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.