EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Dobrev Klára azt állítja nem ismeri a bűnözőket

Cég­bí­ró­sági ira­tok bi­zo­nyít­ják, hogy a Gyur­csány-Dob­rev há­zas­pár­nak szo­ros üz­leti kap­cso­lata, közös cége van a nem­zet­közi kö­rö­zés alatt áló Vas­si­lev fa­mí­li­á­val. A cég neve: CELLUM BULGARIA – írja a Ripost.hu.

Ahogy arról korábban a Lokál is beszámolt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak felesége ellen, aki kiváló barátságot ápol Dobrev Klárával. Az igazságszolgáltatás elől menekülő barátnő, An­to­a­neta Vas­si­leva a bolgár ügyészség szerint svájci ingatlanokba fektette azt a pénzt – 600 milliárd forintot –, amelyet férje, Cvetan Vaszilev kilopott egy szófiai bankból. Arról korábban már beszámoltunk, hogy a bankelnököt is körözi az Interpol, most pedig az is kiderült, hogy a feleségét szintén nagy erőkkel keresik.


“Kóka János 2011 novemberében közös szófiai vállalkozást alapított Gyurcsány Ferenccel – Cellum Bulgaria AD néven. A Cellum Global Zrt. korábban közleményben tudatta, hogy a bolgár Corpbankkal szövetkezve épp a Balkán meghódítására készül” – hozta nyilvánosságra elsőként a Heti Válasz.

Amint a cikkből kiderült a cégben részesedést vásárolt az Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft, amely a Gyurcsány Ferenc Altus Befektetési Zrt.-jének leányvállalata. A lap birtokában lévő hiteles cégiratok szerint a Cellum Bulgaria 38 százaléka van a Kóka-féle Cellum Globalnak, a maradék 12 százalék pedig az Altus-ConsAlté


Később kiderült, hogy a cég másik fele a nemzetközi körözés alatt álló Vassilev család tulajdonában van, akikkel Gyurcsányék a lehető legjobb üzleti és emberi kapcsolatokat ápolják. A cikkben említett Corpbank az a pénzintézet, amiből 600 milliárd forintnyi pénz tűnt el egy szabályos bankrablás révén. Ezért körözi az Interpol feleségével együtt a Vassilev családot – írja a Ripost.

Kóka János még 2015-ben beszélt a Magyar Narancsban Dobrev Kláráról:

“Dobrev Klára – lévén édesapja bolgár származású, és ő maga is kiválóan beszéli a nyelvet – Bulgáriában komoly hely­ismerettel és üzleti kapcsolatokkal rendelkezik, ezért őt kértem meg, hogy a bolgár piacon nézzük meg, milyen lehetőségeink lennének. (…) Klára remek üzleti érzékkel vitt el minket olyan potenciális partnerekhez, akik közül az egyik végül befektetett a Cellum helyi cégébe. Így lett az Altus tulajdonos a leányvállalatunkban. Egy konzorciummal egyébként épp most nyertük meg a szófiai mobilparkolási tendert, hétfőn írtuk alá a szerződést. Nagy kedvvel és lelkesedéssel dolgozom Klárával, ő az egyik legkiválóbb üzletasszony, akit ismerek. Azoknak pedig, akik a bolgár piacban perspektívát látnak, csak ajánlani tudom.” – idézi Kóka János szavait a Ripost.

A portál szerint Dobrev Klára  miután az üzletbe  általa beszervezett Vassilev családot egy bank kifosztásért, 600 milliárd és egy titokzatos VIP-lista eltüntetéséért körözni kezdi az Interpol, úgy tesz, mintha nem látna és nem hallana. Kijelentette, hogy nem  ismeri körözött bűnöző üzlettársait Tzvetan Vassilevet és Antonaeta Vassilevát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek