2019. február 23., szombat
Alfréd

Külföld

Dobrev Klára barátnőjét is körözi az Interpol

Gyurcsány Ferenc üzlettársának felesége, Antoaneta Vassileva is körözés alatt áll, nemzetközi pénzmosás gyanújával, ezért az Interpol elfogatóparancsot adott ki ellene.

Az igazságszolgáltatás elől menekülő nő a bolgár ügyészség vádirata szerint svájci ingatlanokba fektette azt a pénzt, amit férje, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc üzlettársa és barátja kilopott egy szófiai bankból – írja a Ripost.hu.


A lap állítása szerint 600 milliárdnyi összegnek veszett nyoma, amit kihasználva Dobrev Klára barátnője, férjéhez hasonlóan külföldi országokba menekült a bolgár hatóságok elől.

Cvetan Vassilev és felesége közelről ismerik Gyurcsányékat. Fotó: Ripost.hu

A bolgár nyomozószervek annyit már kiderítettek, hogy Dobrev Klára barátnőjének 4 bankszámlája is van Svájcban és hogy nemcsak egy villát, de egy régi arisztokrata család palotáját(!) is megvásárolta a Genfi-tó partján – ismerteti a portál.


A pompát és luxus életet Dobrev Klárához hasonlóan kedvelő Antoaneta Vassilevától a hatóságok már lefoglaltak egy kisebb villát 7 milliárd Forint értékben, és a benne levő bútorokat, festményeket újabb 700 millió értékben.

A lap beszámolója szerint Gyurcsány üzlettárásnak a feleségétől odahaza Szófiában 7 milliárd forint értékű vállalati részvényt, húsz egyéb bankszámlát, négy gépjárművet, 288 festményt tizenhat ingatlant foglaltak le a bűnüldöző hatóságok.

A Ripost.hu korábban már írt róla, hogy eltűnt az a lista is, amelyen azok a politikusok szerepeltek, akik vissza-nem fizetendő hiteleket kaptak, köztük feltehetőleg Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is, hisz cégük az Altus Zrt. révén üzlettársai voltak a lista és a bank tulajdonosának, ahonnan a 600 milliárd Forintnyi készpénz eltűnt.

A pártból kiszivárgó információk szerint kommunikációs válságstábot állítottak fel, ennek feladata lenne, hogy valahogy lemossák magukról az egyre szennyesebb ügyet, illetve hogy kizárjanak minden olyan találgatást, amely a DK irodáiban ismeretlen okokból keletkezett tüzet összefüggésbe hozza a kirobbant INTERPOL-botránnyal – írja a Ripost.hu.

Mint arról a Lokál is beszámolt, Gyurcsány Ferenc több cég­ben is, üz­let­társ­ként, ba­rát­ként a le­hető leg­szo­ro­sab­ban mű­kö­dik együtt a körözött Cvetan Vaszilevvel. Az Interpol a legmagasabb szintű elfogató parancsot, Vörös Ri­asz­tás adott ki, mivel a DK-elnök üzlettársai korábban 600 mil­li­ár­dot lop­tak bűntársaival.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek