EUR: 335,43 Ft
CHF: 306,20 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Dobrev Klára barátnőjét is körözik

„Helyreigazítás:
Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Dobrev Klára a cikkben nevesített Antoaneta
Vassileva barátnője.”

Pénz­mo­sás vádjával nem­zet­közi el­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az Inter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen, írja a Ripost. Cvetan Vaszilev felesége, An­to­a­neta Vas­si­leva rég­óta kö­zeli ba­rát­nője Dob­rev Klá­rá­nak.


Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak felesége ellen, aki kiváló barátságot ápol Dobrev Klárával. Az igazságszolgáltatás elől menekülő barátnő, An­to­a­neta Vas­si­leva a bolgár ügyészség szerint svájci ingatlanokba fektette azt a pénzt – 600 milliárd forintot –, amelyet férje, Cvetan Vaszilev kilopott egy szófiai bankból. Arról korábban már beszámoltunk, hogy a bankelnököt is körözi az Interpol, most pedig az is kiderült, hogy a feleségét szintén nagy erőkkel keresik.

A Ripost szerint a lopott pénzből milliárdokba kerülő luxusvillákat vásároltak Svájcban, Zürich és Genf környékén. Mindez pénzmosásnak számít, ezért is keresi a bujkáló Vaszilev házaspárt az Interpol. A bolgár hatóságok azt már megállapították, hogy Dobrev barátnőjének négy bankszámlája is van Svájcban, és nemcsak egy villát, de egy régi arisztokrata család palotáját is megvásárolta a Genfi-tó partján.


Amint a Lokál is beszámolt róla, a Cvetan Vaszilev által ellopott 600 milliárd forint mellett egy VIP-lista is eltűnt, amelyen azoknak a politikusoknak a nevét tartotta nyilván, akik soha vissza nem fizetendő hitelekben részesültek. A DK egyébként cáfolja, hogy elnöküknek bármiféle köze lenne Vaszilevhez. Ami már csak azért is érdekes, mert Gyurcsány elismerte, hogy Cvetan Vaszilev az üzlettársa volt.

A Ripost szerint a párt kommunikációs válságstábot állított fel, amelynek feladata, hogy valahogy tisztára mossák magukat az egyre szennyesebb ügyben. Mint ismert, a Gyurcsány Ferenchez köthető cégbirodalom „koronagyémántja”, az Altus Zrt. szinte az egész Balkánon érdekelt különböző projektekben, így természetesen Macedóniában és Bulgáriában is üzletel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a mai parlamenti munka, amely során szóba került az ellenzéki képviselők elfogadhatatlan viselkedése miatt szükséges a házszabály módosítás is, de a családvédelmi akcióterv sikerességéről is beszéltek.

 • Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek. Az  interjúban Varga Mihály azt mondta, hogy a kormány már hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kidolgozásához.