EUR: 337,28 Ft
CHF: 314,11 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Külföld

Donald Trump a Twitteren üzent Macronnak

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint kedden reggel több Twitter-bejegyzésben támadta Emmanuel Macron francia államfőt.

A szám szerint öt, egy mikroblog-bejegyzésben az amerikai elnök említette Macron alacsony népszerűségét a felmérésekben, a szerinte tisztességtelen francia kereskedelmi gyakorlatot, kitért arra, hogy azért nem látogatta meg a hétvégén az első világháború amerikai hőseinek egyik franciaországi temetőjét, mert a titkosszolgálat az eső miatt eltiltotta tőle, és ismét bírálta a francia politikus javaslatát az önálló európai haderő felállításáról.


“Emmanuel Macron saját hadsereg felállítását sugalmazza, hogy megvédje Európát az Egyesült Államoktól, Kínától és Oroszországtól” – kezdte egyik bejegyzését Trump Macronnak az önálló európai haderő felállítására tett javaslatára reagálva.

Emlékeztetett az első és a második világháborúra, és úgy fogalmazott: “hogyan került ki ezekből Franciaország? Párizsban már németül kezdtek tanulni, mire az Egyesült Államok megérkezett”.


Majd felszólította Párizst, hogy fizessen a NATO-nak.

Trump leszögezte azt is: “egyébiránt nincs még egy ország, amely nacionalistább, mint Franciaország, népe nagyon büszke, és joggal az”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek