2020. április 10., péntek
Zsolt

Sport

Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.com-on.

A kizárólag magyar sportolókkal és eseményekkel foglalkozó misportunk.com beszámolója szerint Dr. Mészáros János a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke elmondta, a magyar csapat első alkalommal érkezett hivatalos sportolói csapattal a Nomád Világjátékokra, így hozzájárulva hazánk méltó képviseletéhez.
– Büszkék lehetünk a magyar színeket képviselő valamennyi sportolóra, és arra is, hogy a III. Nomád Világjátékokon részt vevő 80 országból hazán a 6. helyen végzett a nemzetek rangsorában- emelte ki ünnepi köszöntőjében Dr. Mészáros János, aki a Nomád Világjátékok globális multisport eseménnyé nőtt és tovább fejlődik. 2020-ban Törökország rendezheti a IV. játékokat. A Nemzeti Versenysport Szövetség lehetőségeihez mérten támogatja tagszövetségeit a méltó szerepléshez szükséges felkészülésben, a sportolói csapat kialakításában


Dr. Mészáros János a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke

Bíró András Zsolt a Magyar Turán Alapítvány elnöke egyben a Kurultáj főszervezője elmondta a 2014-ben Kirgizisztánban indult Nomád Világjátékok rendezvénysorozat alapötletét a Magyarországon szervezett Kurultájtól vették.
– A rendezvény hatalmasat fejlődött négy év alatt, mind a résztvevő országok, sportolók, hagyományőrzők számát tekintve, mind a nemzetközi ismertség vonatkozásában.  A sportrendezvénnyel párhuzamosan egy konferenciát is rendeztek, ahol Türk országok vezetői mellett Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is részt vett. Meggyőződésünk szerint a hagyományőrzők és a Nemzeti Versenysport Szövetség összefogásával a szükséges források biztosításával még eredményesebben fogunk szerepelni 2020-ban Törökországban. De nemcsak az eredményes versenyszereplést érdemes kiemelni, hanem az odavezető folyamatot is, ilyen a Magyar Turán Alapítvány és a Nemzeti Versenysport Szövetség együttműködése is, mint ahogy ezt a mai rendezvény is tükrözi.

Boné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség delegációjának vezetője köszöntőjében elmondta különleges teljesítmények állnak a 12 érem és a helyezések mögött, melyek  megerősítést és támogatást adnak a munkánkhoz.
– A jó szereplésnek kiemelkedően fontos részét képezte, hogy az állami forrásokat sikerült hatékonyan felhasználni. Köszönet illeti az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságát, a Magyar Olimpiai Bizottságot és a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát a kiutazáshoz nyújtott támogatásért.


Ha arra is kíváncsi, mely magyar sportolók milyen versenyszámban szereztek érmeket, ide kattintva elolvashatja!

Kapcsolódó Cikkek