2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Zalaegerszeg

Drágulást hozott a szárazság

Jelentősen emelkedett a burgonya és a sárgarépa ára, de sok zöldségért és gyümölcsért szintén többet kell fizetnünk, mint tavaly ilyenkor.

A zalai száraz, aszályos időjárás miatt lett kisebb a termés, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vevőket már a kilónkénti 50 forintos különbség is érzékenyen érinti, mivel a családoknál havonta nagy mennyiség fogy ezekből a zöldségekből. A zalaegerszegi piacon leginkább a gyökérzöldség ára emelkedett, egy kiló sárgarépáért most 450-500 forintot kérnek. A kereskedők szerint közel 20-30 százalékkal szinte minden többe kerül, mint korábban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.