EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Sport

Drogba visszavonult

Bejelentette visszavonulását Didier Drogba elefántcsontparti labdarúgó, aki a Chelsea színeiben négyszer lett angol bajnok, és 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert.

“Ez a legjobb befejezés, amivel segíthetek néhány fiatal tehetséget is a fejlődésben” – mondta a 40 éves csatár, aki Franciaországban lett profi játékos.


Játszott a Le Mans, a Guingamp és az Olympique Marseille együttesében. Aztán 2004-ben a Chelsea-hez szerződött, amellyel számos sikert ért el, Többek között a 2012-es Bayern München elleni BL-fináléban a 88. percben egyenlített, majd ő értékesítette a győztes 11-est.

Sanghaji és galatasaray-i kitérőt követően még egyszer megfordult a Chelsea-nél. Később játszott még a tengerentúlon, Montreal Impactben és legutóbb Phoenix Rising csapatában, amelynek egyben társtulajdonosa is.

Hazája válogatottjában 104-szer lépett pályára, és Afrikában kétszer választották az év labdarúgójának.

Kapcsolódó Cikkek

  • Matek helyett győzelem a segítség

    Matek helyett győzelem a segítség

    Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

  • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.