2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Extra

Dundika: Nem tudok laza anya lenni

Majka kedvese, Majoros Hajni szerint az anyaság az egyik legnehezebb „munka”, ami létezik. Ő két kisfiút nevel, és irigyli azokat szülőket, akik lazák tudnak lenni, mert erre ő nem képes. 

– Van egy képed arról, hogy milyen anya leszel, elképzeled, hogy mi mindenre lesz időd, majd belecsöppensz a közepébe, és rájössz, hogy ez minden képzeleted felülírja – kezdte a Lokálnak Majoros Hajni, aki több mint nyolc éve Majka mellett találta meg a boldogságot. Két fiuk is született, Marián már hétéves, a kis Olivér pedig kettő. Nem egyszerű sokszor két kisgyerekkel, de erről kevesen mernek beszélni.

Jó a hangulat, ha együtt van a Majoros család

– Nem készítik fel az anyákat arra, hogy mi vár rájuk. Természetesen nem kell eltagadni azt sem, hogy ez mennyire csodálatos érzés, és a világ legjobb dolga anyának lenni, de muszáj lenne azt is elmondani, hogy milyen kőkemény „munka” is. Nekem az a módszerem, hogy nem stresszelek, mert szerintem ha stresszelnék, biztos össze is omlanék. Egy anyának száz százalékban jelen kell lennie, egy férfi – ahogy szoktam mondani – mindig akkor fog kilépni az ajtón, amikor akar, egy anya ezt nem teheti meg. Már hét éve a gyerekekre kelek, természetesen velük kezdődik és velük ér véget a napom. Őszintén szólva én nagyon irigylem azokat a szülőket, akik olyan lazák tudnak lenni. Én nem tudok ilyen lenni, nekem tervezni, szervezni kell. Ugyanakkor a logisztika mellett szerintem minden anyának szüksége lenne az „énidőre”, amikor csak magával foglalkozik vagy kettesben van a párjával. Peti nem hétköznapi életet él, tévézik, zenél, vállalkozásai vannak, nem nyolctól négyig dolgozik, így érthető, hogy én alkalmazkodom hozzá, hogy együtt is tudjunk lenni. Ehhez az is kell, hogy segítségem legyen, sajnos anyukám sokat betegeskedik, számíthatok rá, de nem akarom őt terhelni. Muszáj volt felvennünk egy bébiszittert, és ha nem lenne, akkor azt hiszem, ebbe bele is szakadnék. Szerencsére a második gyerek után már mi is könnyebben rávesszük magunkat Petivel arra, hogy elutazzunk kettesben. Persze ahogy az lenni szokott, aztán egész nap hívogatjuk Olit és Marcit – mondta nevetve Hajni, aki egyébként nagyon szerencsésnek érzi magát.
– Nagyon nehéz lehet azoknak az anyukáknak, akiknek hamar vissza kell menniük dolgozni. Én szerencsésnek érzem magam, persze igaz, hogy ezért Peti tripla annyit dolgozik. Ha én is visszamennék dolgozni, nem tudnánk ezt a családi életet biztosítani. De már nálam is eljött az a pont, hogy szeretnék majd valamivel foglalkozni, de tudom, hogy az inkább hobbiszinten jöhet majd szóba. Egy anyának biztonságot kell adnia a gyerekeinek és a párjának, én biztosítom a család melegét – mesélte Hajni, amiért Majka nagyon hálás neki. A TV2 műsorvezetője korábban az UNICEF Magyarország apák napi rendezvényén arról is mesélt, hogy nagyon büszke Hajnira.
„Mi nagyon tartottuk azt, hogy nem aludhat velünk a gyerek, egyszerűen nem aludhat abban a légtérben, ahol mi vagyunk, mert akkor megszűnik az anya-apa kapcsolat, előbb-utóbb mindig ott ordít valaki. Igenis kell, hogy megmaradjon az a meghitt kapcsolat a férfi és nő között, amit nem kell felváltania az anyaságnak meg az apaságnak. Például én nem tudom megcsinálni azt, hogy a gyerek ordít, és akkor én nézem, ahogy ordít. (…) De például az anyja ezt nagyon jól csinálta, két héten keresztül csak az utolsó pillanatban ment be, amikor érezte, hogy kell. (…)  Nagyon büszke vagyok Hajnira, hogy ilyen következetes tud lenni, ilyen erős, én ezt nem tudom megtenni.”

Majka és Oli reggelit készít a családnak

Oli és Marián nagyon szereti egymást

 

Kapcsolódó Cikkek