EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Székesfehérvár

Ég a gyertya, ég, az emlék lángja el ne aludjék…

A gyertyaláng bizonytalanul inog, miközben lágy szellő simogatja.

A gyertya ég mindazokért, akik katonaként a harctéren estek el. Mindazokért, akik hazájuk védelmének gondolatával adták életüket a Nagy Háború (1918. november 11-én írták alá a központi hatalmak Németországgal a fegyverszünetet) vagy a második világégés, illetve a még korábbi csaták harcmezőin.


Ég a gyertya, ég. El ne aludjék az emlékek lángja Fotó: SeSo

A gyertyaláng bizonytalanul inog, lágy szellő simogatja, nógatja sajátos, tüzes táncát. Ég a gyertya, ég, el ne aludjék. Mert emlékezni kell apánkra, nagyapánkra, déd- és üknagyapánkra, akiket ismertünk vagy nem, akikről hallottunk vagy nem. De ők hozzánk tartoznak, mert általuk, belőlük lettünk.

A fekvő katonánál Csiák Gyula orvos emlékezett az elhunytakról Fotó: SeSo

A székesfehérvári Krajcáros Alapítvány ezért rendezi meg minden év november 11-én 11 óra 11 perckor a gyertyagyújtást, és ezért lobban fel a láng egyszerre 11 helyszínen Székesfehérváron.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.