2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Dunaújváros

Egy győzelem, két vereség

A Ferencváros, a Hokiklub Budapest és a Debrecen együttese ellen lépett pályára a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Liga újabb fordulóiban. Azariék a Fradit hazai pályán fogadták, míg a bajnokság újoncával és a hajdúságiakkal idegenben mérkőztek meg. 

Két mérkőzést is játszott a közelmúltban a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) csapata az Erste Ligában: Antti Karhula együttese előbb a Ferencváros együttesét fogadta, majd az újonc Hokiklub Budapest és a Debrecen otthonában korcsolyázott jégre. A Fradi elleni mérkőzést megelőzően mindenki várakozással tekintett a csata elé, hiszen a zöld-fehérek elleni találkozók mindig rangadónak számítanak, annál is inkább, mivel a „zöld sasok” jó formát mutattak az idei szezon első szakaszában. Ennek megfelelően ezúttal a vendég FTC-nek sikerült jobban a meccs, végül 6-2-es sikernek örülhettek az Acélbikák otthonában.


A Ferencváros elleni találkozón a fővárosiak bizonyultak jobbnak

A folytatásban ezt követően az Erste Ligában első idényét töltő Hokiklub Budapest ellen folytatta a sorozatot a DAB: a viadal esélyesének ezúttal a vendég dunaújvárosiak számítottak, akik összesen nyolc találattal terhelték meg a budapestiek kapuját, és bár összesen öt gólt kaptak, végül így is hárommal jobbnak bizonyultak a mérkőzésen (5-8).

A harmadik meccsen már jóval nehezebb dolguk volt Azariéknak, akik a Debrecen otthonába látogattak. Ez a találkozó sem kezdődött jól az Acélbikák számára, akik már az első percekben hátrányba kerültek, és ugyan a debrecenieknek a harmad végéig nem sikerült növelni előnyüket (1-0), a második etap is a hajdúságiaknak sikerült jobban, akik összesen három gólt szereztek úgy, hogy a DAB-nak nem volt válasza, így a vendég dunaújvárosiak a zárófelvonás előtt meglehetősen nehéz helyzetből várhatták az utolsó húsz percet (4-0). Bár a végső szakasz a Bikáknak sikerült jobban, akik ebben a játékrészben két gólt szereztek, ezúttal a Debrecen örülhetett 6-2-es sikernek az Erste Liga újabb fordulójában.


Kapcsolódó Cikkek