EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Egy híján huszadszor a Vértesben

Futók és túrázók vették birtokba a Vértest. Idén már 19. alkalommal indult el a Tatabánya 20 és a Tatabánya 30 teljesítménytúra.

Felsőgallán regisztrálhattak a résztvevők. A kék túraútvonalat követve Várgesztesig is el lehetett kirándulni. Ajándék csokit minden induló kapott, de a leggyorsabb női és férfi túrázót egy-egy kupával is jutalmazták.  A túrát az Észak-dunántúli Kupa részeként szervezte meg a Tatabányai Sport Club természetjáró szakosztálya. A rövidebb útvonalon a Szarvas-kútig, a hosszabb útvonalon egészen Várgesztesig futhattak vagy barangolhattak, akik kihasználták az ősz végi napsütéses időt.


A Tatabányai Sport Club természetjáró szakosztályának vezetője szerint a Vértes legszebb részén vezet végig a két túraútvonal. Deákné Csom Andrea hangsúlyozta: a természeti adottságokon kívül jó hangulattal, étellel és díjazással is igyekeznek motiválni az indulókat minden évben.

Kora reggel indult a túra, de már az első órában több mint háromszázan regisztráltak. Közöttük volt Jávor Györgyné Jutka is, aki korábban szervezőként is részt vett a Tatabánya 20/30 megrendezésében. Közel nyolcszáz teljesítménytúrán indult már el, több versenyről az aranyérmet is elhozta. Mint elmondta: 25 éve túrázik, a Tatabánya 20, illetve 30 idén sem hiányozhatott a programjai közül.

A Tatabánya 20 és 30 egy csodás őszi túra a Vértesben, amit egyszer mindenkinek teljesítenie kell. Jövő októberben is lesz rá lehetőségük azoknak, ha most lemaradtak volna róla.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.