EUR: 353,26 Ft
CHF: 334,70 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Tatabánya

Egy híján huszadszor a Vértesben

Futók és túrázók vették birtokba a Vértest. Idén már 19. alkalommal indult el a Tatabánya 20 és a Tatabánya 30 teljesítménytúra.

Felsőgallán regisztrálhattak a résztvevők. A kék túraútvonalat követve Várgesztesig is el lehetett kirándulni. Ajándék csokit minden induló kapott, de a leggyorsabb női és férfi túrázót egy-egy kupával is jutalmazták.  A túrát az Észak-dunántúli Kupa részeként szervezte meg a Tatabányai Sport Club természetjáró szakosztálya. A rövidebb útvonalon a Szarvas-kútig, a hosszabb útvonalon egészen Várgesztesig futhattak vagy barangolhattak, akik kihasználták az ősz végi napsütéses időt.


A Tatabányai Sport Club természetjáró szakosztályának vezetője szerint a Vértes legszebb részén vezet végig a két túraútvonal. Deákné Csom Andrea hangsúlyozta: a természeti adottságokon kívül jó hangulattal, étellel és díjazással is igyekeznek motiválni az indulókat minden évben.

Kora reggel indult a túra, de már az első órában több mint háromszázan regisztráltak. Közöttük volt Jávor Györgyné Jutka is, aki korábban szervezőként is részt vett a Tatabánya 20/30 megrendezésében. Közel nyolcszáz teljesítménytúrán indult már el, több versenyről az aranyérmet is elhozta. Mint elmondta: 25 éve túrázik, a Tatabánya 20, illetve 30 idén sem hiányozhatott a programjai közül.

A Tatabánya 20 és 30 egy csodás őszi túra a Vértesben, amit egyszer mindenkinek teljesítenie kell. Jövő októberben is lesz rá lehetőségük azoknak, ha most lemaradtak volna róla.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.