2018. november 18., vasárnap
Jenő

Külföld

Egy hónap múlva lesz eredmény az indonéz légikatasztrófáról

Egy hónap múlva lesz eredménye a 189 ember életét követelő, múlt heti indonéz légikatasztrófa kivizsgálásának – közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország közlekedésbiztonsági bizottságának vezetője egy jakartai sajtótájékoztatón, amelyen az áldozatok sok hozzátartozója is részt vett.

A katasztrófa körülményeit vizsgáló szakemberek számára a gép utolsó 19 útjáról származó, összesen 69 órányi repülés adatai állnak rendelkezésre abból a feketedobozból, amelyet a kutatóbúvárok már megtaláltak a Jávai-tenger fenekén, a Lion Air légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú gépének lezuhanásának helyszínén – mondta. Ezt mind elemezni kell, ami időigényes – tette hozzá. A pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő feketedobozt egyelőre nem találták meg.


A búvárok eddig 134 zsákban hoztak fel az áldozatok testrészeiből, viszont a hatóságok mindössze 14 áldozatot tudtak azonosítani. A kutatást az áldozatok és a gép roncsai után vasárnap három nappal meghosszabbították.

A sajtótájékoztatón az áldozatok hozzátartozói leginkább azt kérdezték, hogy a repülőgép miért kapott repülési engedélyt. Követelték, hogy a hatóságok ne hagyjanak fel a kutatással, amíg minden áldozat holttestét meg nem találják.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.