EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Nagykanizsa

Egy kis mozgás mindenkinek kell!

Az egészségmegőrzés jegyében telt november harmadik hete a Péterfy iskolában. A diákok játékos formában tanulhattak többek között arról, hogy a táplálkozásban vagy az internethasználat során milyen tudatos döntéseket érdemes meghozniuk.

Készítettek rendhagyó tízórait, gyümölcs- és zöldségsalátát. Az alsósok lúdtalp- és nyelvtorna-foglalkozásokon vettek részt, valamint bábjáték hívta fel a legkisebbek figyelmét a helyes tisztálkodásra és fogápolásra.


A gyerekek játékosan és vidáman ismerkedtek az egészséges életmód szabályaival (Fotó: Péterfy-iskola)

Az ötödikesek és a hatodikosok az iskolai védőnő óráin a táplálkozással kapcsolatos érdekességekről hallhattak, köztük például a világ legdrágább kávéiról vagy éppen a Coca-Cola és tea történetéről.

A legnagyobbaknak Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes, Lőrincz Ildikó klinikai szakpszichológus, Németh Attila, az egyik autósiskola oktatója és Vellák Sándor iskolarendőr tartott előadást a szenvedélybetegségekről és a dizájnerdrogokról, a kamaszkor lelki változásairól, valamint a biztonságos közlekedésről és internethasználatról.

A programsorozaton nagy sikert aratott a napi „retró torna”, akárcsak az egészségkiállításhoz kapcsolódó rádiós nyereményjáték.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.