EUR: 319,91 Ft
CHF: 280,37 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Nagykanizsa

Egy kis mozgás mindenkinek kell!

Az egészségmegőrzés jegyében telt november harmadik hete a Péterfy iskolában. A diákok játékos formában tanulhattak többek között arról, hogy a táplálkozásban vagy az internethasználat során milyen tudatos döntéseket érdemes meghozniuk.

Készítettek rendhagyó tízórait, gyümölcs- és zöldségsalátát. Az alsósok lúdtalp- és nyelvtorna-foglalkozásokon vettek részt, valamint bábjáték hívta fel a legkisebbek figyelmét a helyes tisztálkodásra és fogápolásra.


A gyerekek játékosan és vidáman ismerkedtek az egészséges életmód szabályaival (Fotó: Péterfy-iskola)

Az ötödikesek és a hatodikosok az iskolai védőnő óráin a táplálkozással kapcsolatos érdekességekről hallhattak, köztük például a világ legdrágább kávéiról vagy éppen a Coca-Cola és tea történetéről.

A legnagyobbaknak Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes, Lőrincz Ildikó klinikai szakpszichológus, Németh Attila, az egyik autósiskola oktatója és Vellák Sándor iskolarendőr tartott előadást a szenvedélybetegségekről és a dizájnerdrogokról, a kamaszkor lelki változásairól, valamint a biztonságos közlekedésről és internethasználatról.

A programsorozaton nagy sikert aratott a napi „retró torna”, akárcsak az egészségkiállításhoz kapcsolódó rádiós nyereményjáték.

Kapcsolódó Cikkek